Bokrecension: Halvtidsindianen Junior

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Den absolut sanna historien om mitt liv som halvtidsindian. Hur kan man vara halvtids indian undrade jag. Och Junior gav mig svaret. Han tar chansen och börjar pÄ en vit skola. En lÀrare har sagt till honom att han mÄste komma ut ur reservatet och inte fastna dÀr som alla andra. Alla hans kompisar och andra i reservatet tycker att han Àr en svikare men Junior vet att hans lÀrare har rÀtt. I reservatet Àr nÀstan alla fattiga och de vuxna super upp de fÄ pengar de fÄr.

Egentligen Àr sjÀlva handlingen ganska hemsk. Men större delen av berÀttelsen Àr skriven med humor och det gör historien lite lÀttare Àven om man inte direkt skrattar.
Det förvÄnar mig inte alls att författaren fÄtt flera priser för boken. För egentligen Àr boken vÀldigt viktig trots alla de knÀppheter som slÀtar över det sorgliga och tragiska i boken.
Ta er chansen och lÀs den, jag hoppas verkligen den ger lika mycket intryck pÄ er som den gjorde pÄ mig.
Dessutom finns det smĂ„ teckningar hĂ€r och var i boken och de Ă€r verkligen roliga att titta pĂ„.Skrivet av Elin Kategorier: 14+SorgligtViktigt

InlÀgg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇