Bokrecension: GRABBEN I GRAVEN BREDVID

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Det var alltsÄ boken som jag har hÄllt pÄ och lÀst. Kanske inte Àr mitt första val av bok egentligen men hittade den för tio kronor i somras och tÀnkte att det kunde ju vara roligt att lÀsa den eftersom jag har sett filmen. Orkade dock aldrig slÀpa med mig boken till TrollhÀttan sÄ lÀste den nu istÀllet.

PÄ baksidan av boken stÄr det:
Varför skulle det vara sÄ omöjligt att fÄ ett förhÄllande att fungera mellan tvÄ obundna mÀnniskor i mogen Älder som drivs av en stor lÀngtan och ljudligt tickande biologiska klockor? NÀr de dessutom drabbats av en fullkomligt ovÀntad passion dÀr pÄ kyrkogÄrden?
Hon Ă€r en barnlös Ă€nka med kyligt intellekt och en bostad sĂ„ prydlig att den verkar allergisanerad. Han Ă€r en sliten smĂ„bonde som inte kan rĂ€kna sina arbetstimmar ens om han tar till tĂ„rna. Och kĂ€nslorna Ă€r starka: “Det sa inte klick precis”, sĂ€ger han. “Det kĂ€ndes mera som nĂ€r jag rĂ„kade luta mig mot elstĂ€ngslet.”
Ett tragikomiskt vardagsdrama om kÀrlekens möjligheter och omöjligheter.

Min Ă„sikt om boken Ă€r att den Ă€r lĂ€ttlĂ€st och i alla fall jag kunde lĂ€sa den samtidigt som jag kolla pĂ„ tv typ
:) Det jag inte riktigt gillar med boken Ă€r att den blir lite för lĂ€ttlĂ€st enligt min smak. Det blir lite för mycket talsprĂ„k och nĂ€stan lite mer som tvĂ„ dagböcker. Varannat kapitel Ă€r skrivet utifrĂ„n hans tankar och varannat utifrĂ„n hennes. Dock Ă€r dessa kapitel vĂ€ldigt korta, oftast 3-5 sidor, vilket gör den lite hoppig. Samtidigt Ă€r det intressant att se olika saker utifrĂ„n dem bĂ„das perspektiv.

Avslutningsvis Àr den som det stÄr pÄ baksidan lite tragikomisk och helt okej att lÀsa. SÄ vill ni ha en lÀttlÀst bok och kan stÄ ut med att typ veta slutet (om ni nu har sett filmen) sÄ tycker jag ni kan lÀsa den. FörvÀnta er dock ingen djup bok för det Àr det inte enligt mig.

NĂ€sta bokrecension blir förmodligen pĂ„ en deckare. Jag hoppas att böckerna jag har bestĂ€llt ska komma till jag Ă„ker pĂ„ torsdag sĂ„ jag kan roa mig med lite lĂ€sande dĂ„. De Ă€r dock inte skickade Ă€n sĂ„ hĂ„ll en tumme att de skickas imorrn
:)

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇