Bokrecension: Giftmakerskan

BerĂ€knad lĂ€stid: 1 minut ⏳

Sarah Penners debutroman Giftmakerskan Ă€r en angenĂ€m lĂ€ssupplevelse. Vi fĂ„r möta Nella som driver ett litet apotek i 1790-talets London. Men apoteket Ă€r inte som andra apotek. Hit kommer kvinnor för att göra sig av med mĂ€nnen som svikit dom; fĂ€der, bröder, makar. SĂ„ en dag kommer 12-Ă„riga Eliza dit och vill ha gift för att döda sin husbonde. Detta Ă€r början pĂ„ en omvĂ€lvande tid för dom bĂ€gge.  

  I nutid hittar Caroline, som Ă€r pĂ„ semester i London, en blĂ„ glasflaska med en björn inristad. Hon börjar nysta i mysteriet och giftmakerskan kommer att pĂ„verka Ă€ven hennes liv och hennes relation med sin make. BerĂ€ttelsen Ă€r enkel och naturnĂ€ra. Man fĂ„r följa hĂ€ndelserna utifrĂ„n de tre kvinnornas perspektiv. Dock tyckte jag att det blev lite hoppigt, dĂ„ de olika perspektiven var sĂ„ korta att det knappt hann hĂ€nda nĂ„got. I övrigt var boken mycket lĂ€svĂ€rd Ă€ven om den var lite för mycket hajpad.

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇