Bokrecension: Från sockerfabriken

Beräknad lästid: < 1 minut ⏳

I veckan blir det ingen onsdagskrönika eller fredagsförfattare, utan det blir bokrecensioner alla fem dagar. Varför får ni veta på fredag!  Dorothee Elmiger är en för mig hittills okänd schweizisk författare, varav tre böcker kommit ut på svenska. Jag har läst hennes Från sockerfabriken. I en blandning av dagbok, forskningsrapport och essä så skriver författaren – på et svävande, nästan mytiskt språk, Från sockerfabriken är en bok om människans begär. Ibland – kanske oftast – är begäret ödesdigert, ibland av godo. Begär kan lysa upp likaväl som förmörka en människas liv. 

  https://d4c9e28be97e7ea0a00eff0a00fc1518.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.htmlEn människas liv är en fabrik av begär. Livet skapar begär och begären leder ibland till liv – men i mitt tycke kanske ett väl ytligt liv. Men vad är väl begär om inte just tillfredställande banala? Elmiger är helt klart en Nobelpriskandidat och i framtiden är det inte alls otroligt att man får höra hennes namn ropas upp utanför de där dubbeldörrarna. Äntligen!

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇