Bokrecension: “Flickan”

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Vissa böcker tÀnker man direkt nÀr man öppnar dem: Vad Àr det hÀr egentligen?
Och visst, jag mÄste sÀga att det inte Àr sÄ kul att slÄ upp en bok för att sedan ta sig igenom en hel röra innan allt börjar falla pÄ plats. Det kan vara himla jobbigt och ofta kan det sluta med att man ger upp helt.
Men ibland Àr ocksÄ detta med en gÄtfull början dÀr man inte förstÄr nÄgot en perfekt början.
Bortom vĂ€rlden utanför var det sĂ„. Boken började med att man fick lĂ€sa om “flickan” flickan kunde inte tala och hon var hela tiden inlĂ„st i en kĂ€llare.
Ja, det Àr ungefÀr sopas mycket man fattar, men sedan nÀr man fortsÀtter lÀsa fÄr flickan ett namn, Sara. Sara kommer ut ur sin kÀllare, och ungefÀr dÀr fattar man var och nÀr historien utspelar sig.
Sara, hennes mamma och bror lever i en religiös by dĂ€r ingen fĂ„r ha kontakt med yttervĂ€rlden. Sara vet inte vad en bil Ă€r, hon har aldrig hört talas om New york eller Stockholm allt hon kĂ€nner till Ă€r det som stĂ„r i byns tjocka bok och hon tror att det finns fler böcker utanför byn.
NÀr Sara vÀxer upp början hon drömma om vÀrlden utanför och förstÄr hon att hon pÄ ett eller annat sÀtt mÄste rymma ifrÄn byn, frÄgan Àr bara hur.

Det var roligt att Àntligen fÄ lÀsa nÄgot lite udda. Boken var jÀtte bra och för mig hade det inte gjort nÄgot ifall den hade blivit nominerad till Augustpriset. Vilket den nu inte blev :/
Och det bĂ€sta Ă€r nĂ€r en konstig början blir en bra början. Ni kanske undrar varför jag hĂ€nger upp mig pĂ„ det men nĂ€r jag precis börjat lĂ€sa den undrade jag ifall “flickan” skulle sitta i sin kĂ€llare hela boken, inga stora förvĂ€ntningar kanske, men nĂ€r boken sladdade Ă„t ett helt annat hĂ„ll Ă€n jag vĂ€ntat mig nĂ€stan jublade jag och gick in i berĂ€ttelsen med 100%. Och sedan, nĂ€r man tĂ€nkte tillbaka medan man lĂ€ste skulle boken varit trĂ„kig om man kĂ€nde till allt redan frĂ„n början. StĂ€ngda dörrar som öppnas nĂ€r man minst vĂ€ntar det, överraskningar, Ă€lskar det.Skrivet av Elin Kategorier: 14+

InlÀgg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇