Bokrecension: Fiona Barton: Änkan

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Bokens titel: Änkan
Författare: Fiona Barton
Originalets titel: The Widow
Översättare: Katarina Falk
Förlag & år: Massolit Förlag 2016
Antal sidor: 368
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: Ljudbok
Uppläsare: Anna Maria Käll
GoodReads medelbetyg: 3.5
Boktipset förväntat betyg: 3.5
Betyg: 3

Handling
Jean Taylor lever ett alldagligt liv med sin till synes omtänksamma och älskade man i ett fint hus. Tills hennes man Glen blir misstänkt för ett brott. En liten flicka har försvunnit. Nu var hon plötsligt fru till ett monster, en man som fanns på alla löpsedlar. För henne var han hennes allt och hon står på hans sida trots alla anklagelser. Hur mycket vet hon? Är hon medskyldig? Eller är han kanske oskyldig?

Men då Glen dör i en olycka och Jean är då ensam och det är fritt fram för henne att avslöja sanningen.

Recension

Änkan är en psykologisk spänningsroman med en obehaglig handling. Man känner för Jean, den tystlåtna frun till den brottsmisstänkte Glen, och hennes vånda i att pendla mellan att göra rätt samtidigt som hon är lojal mot sin man. På sätt och vis är även hon ett offer i situationen hon har hamnat i. Kärlek och tillit för Glen hindrar henne från att tala högt om sina misstankar om att han kanske ändå är skyldig till anklagelserna. Allteftersom polisens utredningar framskrider framkommer nya, obehagliga sidor av Glen som hon har varit omedveten om. Ett genomgående tema är samhällets önskan om att hitta en syndabock till varje pris, vilket leder till pressens hjärtlösa grävande i deras privatliv och att de aldrig lämnar en andningspaus. Hur stackars Jean som är förmodat oskyldig och ovetande om hennes mans handlingar får genomgå samma obarmhärtiga behandling av både bekanta, grannar, polisen och pressen.

Jag tycker boken var underhållande, spännande och tankeväckande. Jag tycker om uppläsaren Anna Maria Käll, som även läste Vargarnas tid (länk) på ett fantastiskt sätt. Lugn och behaglig röst som är trevlig att lyssna på.

England, Fiona Barton, Ljudbok

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇