Bokrecension: Eldprovet

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Författare: Lene KaaberbÞl
Antal sidor: 170 st
Förlag: Rabén & Sjögren
Serie: VildhÀxa del 1
Genre: Fantasy

NÀr tolvÄriga Clara en morgon pÄ vÀg till skolan blir klöst i ansiktet av en katt blir hon vÀldigt dÄlig. Hennes mamma sÀger att de mÄste Äka till moster Isa som Clara aldrig trÀffat, Isa kan tydligen hjÀlpa Clara.
    Clara vet inte varför hon aldrig trĂ€ffat Isa förut, men Isa Ă€r inte riktigt som alla andra. Hon gör Clara frisk pĂ„ ett sĂ€tt man inte kan förklara annat Ă€n magiskt.
    Efter ett tag rĂ„kar Clara ut för en sak, en sak hon inte kunde drömma om skulle hĂ€nda, och nĂ€r hon berĂ€ttar vad som hĂ€nde för sin mamma sĂ€ger hon att de mĂ„ste Ă„ka pĂ„ en semester till Isa.
    DĂ€r fĂ„r Clara veta att hon inte Ă€r en vanlig kort, blyg och djurtokig tjej, utan ocksĂ„ en vildhĂ€xa. En hĂ€xa som Ă€r vĂ€n med naturen och alla djur och har ett sjĂ€tte sinne.
    Det verkar vara nĂ„gon ute efter Clara. Vem Ă€r det, och vad vill hon henne?

Detta Àr en snabblÀst bok som Àr skriven till dem i 9-12-ÄrsÄldern, men jag tycker man kan lÀsa den nÀr man Àr Àldre ocksÄ om man gillar den hÀr sortens bok.
    Jag kan börja med att sĂ€ga att jag Ă€lskar framsidan. Ansiktet Ă€r inte sĂ„ snyggt men jag gillar ugglan, svamparna, det röda bandet, skogen och katten i vĂ€nstra hörnet! (Bilden Ă€r jĂ€ttesuddig, jag vet inte varför för sĂ„ ser den inte ut i mitt bildprogram
)
   Lene KaaberbĂžl har beskrivit bĂ„de platserna och personerna jĂ€ttebra, och boken Ă€r rĂ€tt spĂ€nnande. Det sĂ€msta Ă€r att jag tycker slutet gĂ„r för fort, författaren kunde ha dragit ut lite mer pĂ„ det och gjort det lite mer spĂ€nnande.
    SprĂ„ket Ă€r “normalt”, det Ă€r lĂ€tt att lĂ€sa och handlingen Ă€r inte det minsta krĂ„nglig. Man fastnar kanske inte jĂ€ttemycket i boken men den Ă€r rĂ€tt spĂ€nnande i alla fall!’
    NĂ„got jag verkligen gillar Ă€r att det Ă€r med mycket djur, djur som blir ompysslade och Ă€r omtyckta. Djuren Ă€r med alldeles lagom mycket, jag brukar inte tycka sĂ„ mycket om bara djurböcker (fast jag verkligen Ă€lskar djur) men jag tycker de gör böcker bĂ€ttre nĂ€r de Ă€r med lagom mycket!
    Det finns en fortsĂ€ttning pĂ„ boken, “Viridians blod”, som inte har slĂ€ppts Ă€n men gör det snart. Jag kommer absolut att göra mitt bĂ€sta för att lĂ€sa den, för jag vill ju veta vad som hĂ€nder 😉
    Jag rekommenderar denna bok till de som vill ha en lĂ€tt och snabb-lĂ€st fantasybok som Ă€r alldeles lagom spĂ€nnande!

InlÀgg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇