Bokrecension: Döden den bitterbleka av Anne-Marie Schjetlein

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: Döden den bitterbleka
Författare: Anne-Marie Schjetlein
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7629-347-8
Serie: Andreas Nylund #2 
Antal sidor: 295 – Ebok
Finns hos: Adlibris / Bokus

Första meningen:“Petra gick nerför stentrappan med långsamma steg, tillfredsställd, men fylld av ensamhet.”

Handling:Halmstad plågas av ett pedofilrykte. Som kirurg tvingas Andreas ta emot skadade pojkar på sjukhuset. Utnyttjade kroppar. oron växer sig större, ockuperar honom. En pedofil. Kan Petra verkligen ha någonting med det här att göra?
Trots att Andreas inte sett skymten av Petra på ett år kan han inte slappna av. Hennes sista ord gnager. Hon mördade för att komma honom nära ändå har han inte kontaktat polisen. Om du gör det kommer jag tillbaka. Men inte till dig. Utan till dina kära söner. Så Andreas tassar på tå, tvekar inför relationer som lockar, osäker på vad som kan väcka Petras vrede. 

Kommentar: Inte för att jag är så förtjust i sjukhus eftersom jag själv är och har varit patient på Karolinska i många år, men jag gillar en thriller och relationsdrama som utspelar sig i sjukhusmiljö. Jag läser ju en hel del deckare, det kan ibland bli för mycket att läsa om poliser som löser fall så det är ett trevligt avbrott med annan miljö där brott begås.

Författaren har skrivit en psykologisk thriller och spänningsroman. Det är ett hemskt ämne som berörs i boken och det kryper i kroppen på mig av obehag. Här tar författaren upp pedofili, man får läsa några kapitel ur pedofilens öga och det vänds i magen på mig, hur kan man vilja barn illa.

Gillar att läsa om karaktärernas vardagliga problem, det får verkligen karaktärerna att komma till liv.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇