Bokrecension: Den hemliga trädgården

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Jag har läst Linda Chapmans version modererade version av Frances Hodgon Burnetts Den hemliga trädgården. Jag vet inte hur nära orginalet denna version är, men den handlar i alla fall om flickan Mary, som blir föräldralös och skickas från Indien till sin morbror i England. Det blir en svår omställning för henne. Det är inte bara klimatet som är ogästvänligt utan även människorna. Mary hittar en pojke på tredje våningen som ligger sjuk i en säng. Hon hittar även en undangömd och hemlig trädgård, som visar sig ha magiska krafter. Men kan trädgården även hjälpa Mary att få ett hem, en familj och någon som älskar henne? 

https://7107e4419e08e95ea3fa515138e6be6d.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html  Åh, vad jag skulle har älskat den här boken när jag var yngre – ja, jag älskar den ju nu som vuxen också förstås, men vilken läsupplevelse det hade varit för mitt 10-åriga jag. Den hemliga trädgården tillhör klassikerna inom barnlitteraturen och jag förstår varför. Boken har en tidlös charm, som fångar en oavsett ålder, var man bor eller vilken tidsperiod man lever i (boken kom ut första gången 1909). En sådan gränslös roman är också ett tecken på en litterär klassiker. Har du inte läst den så kan jag bara gratulera dig till en kommande fantastisk läsupplevelse!

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇