Bokrecension: Delirium

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

They say that the cure for love will make me happy and safe forever.
And I’ve always belived them.
Until now.
Now everything has changed.
Now, I’d rather be infected with love for the tiniest sliver of a second than live a hundred years smothered by a lie.

Förr i tiden var kÀrlek det bÀsta som nÄgonsin kunde hÀnda. Folk ljög för kÀrlek. Till och med dog för den.
    Men nu har forskare kommit pĂ„ ett botmedel. Vid arton Ă„rs Ă„lder opereras man för att sluta Ă€lska. Älskar man inte folk kan man inte dö för dem. Man behöver inte fĂ„ sitt hjĂ€rta krossat. Man kan leva ett tryggt och förutsĂ€gbart liv.
    Lena har alltid sett fram emot dagen dĂ„ hon ska bli botad frĂ„n den hemska sjukdomen som kallas kĂ€rlek. Men nĂ€r det bara Ă€r nittiofem dagar kvar till hon ska behandlas hĂ€nder det som inte fĂ„r hĂ€nda: hon blir kĂ€r.

Innan jag ens hade börjat lĂ€sa den hĂ€r boken visste jag att jag skulle Ă€lska den. Och den övertrĂ€ffade mina förvĂ€ntningar. Jag ska försöka beskriva boken, men det kommer nog inte gĂ„ sĂ„ bra – den hĂ€r boken Ă€r sĂ„ fantastisk att jag inte kan förklara den!

Handlingen Ă€r fantastisk – idĂ©n med att kĂ€rlek Ă€r en sjukdom Ă€r sĂ„ himla, himla bra! Det Ă€r lĂ€skigt och vĂ€ldigt realistiskt. Jag blev helt fast vid boken och den var i princip omöjlig att slĂ€ppa. Trots att jag inte lĂ€ser snabbt pĂ„ engelska flög sidorna fram i slutet. Jag behöver fortsĂ€ttningen NU! Det Ă€r sĂ„ spĂ€nnande att man
 Tja, jag vet inte! Blir galen om man inte fĂ„r fortsĂ€ttningen, kanske!

KaraktÀrerna Àlskar jag. Eller i början gillade jag inte Lena sÄ mycket, hon var liksom inte nÄgot speciellt dÄ, men hon förÀndras verkligen. Hon blev bara bÀttre och bÀttre ju lÀngre in i boken man kom!
    Alex och Hana, de som Ă€r med mest om man inte rĂ€knar med Lena, gillar jag ocksĂ„ vĂ€ldigt mycket. De har verkligen en egen personlighet och Ă€r vĂ€ldigt bra beskrivna: man tycker om dem (det gjorde i alla fall jag) och blir nyfiken pĂ„ dem! (Jag tĂ€nker inte berĂ€tta mer om dem, man fĂ„r lĂ€sa sjĂ€lv.)
    KaraktĂ€rerna kĂ€nns vĂ€ldigt verkliga och jag tyckte att det kĂ€ndes som om jag kĂ€nner dem i verkligheten.

SprĂ„ket. Det Ă€r sĂ„ otroligt fantastiskt. Jag Ă€lskar verkligen Lauren Oliver’s sĂ€tt att beskriva, man kan verkligen se sakerna hon skriver om framför sig. Hon anvĂ€nder sig av liknelser jag aldrig tĂ€nkt pĂ„ förut. Det finns hundratals av citat som jag önskar jag hade kommit pÄ 
    Ärligt talat – jag kan inte fĂ„ nog av sprĂ„ket. Det Ă€r liksom roligt men allvarligt pĂ„ nĂ„got sĂ€tt, jag kan inte förklara det. Ni som har lĂ€st boken vet nog vad jag menar 😉 Jag undrar verkligen hur de har lyckats översĂ€tta det, jag tvivlar pĂ„ att det Ă€r lika vackert som pĂ„ engelska, men man kan ju alltid bli överraskad!

Tja, den hĂ€r recensionen gav inte direkt boken rĂ€ttvisa. Men för att sammanfatta det hela: Jag. Älskar. Den. Och. Kan. Inte. Sluta. TĂ€nka. PĂ„. Den!

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇