Bokrecension: Blunda och hoppa

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Blunda och hoppa
Författare: Sarah Dessen
Förlag: RabĂ©n & Sjögren
Sidor: 364
Serie: â€“
Originaltitel: This Lullaby

Handling:
Remy Àr en ganska cynisk, lite bitchig tjej som tycker att relationer Àr bÀst om de Àr korta och utan engagemang. Hon tar aldrig nÄgra risker, hon har noll tillit till mÀnniskor, och hon Àr expert pÄ att göra slut. Kanske har det nÄgonting att göra med att hennes mamma Àr inne pÄ sitt femte Àktenskap och pÄ att hennes pappa Àr död. Men sÄ trÀffar hon Dexter, en musikerkille som inte alls Àr hennes typ. Tror hon.
Omdöme:
Jag mÄste sÀga redan frÄn början hade jag höga förvÀntningarna pÄ den hÀr boken och jag blev lite besviken.
Allt var precis som vilken annan Sarah Dessen-bok i början, men nĂ€r man sedan började lĂ€ra kĂ€nna Remy lite mer tappade jag stinget. För hon var inte alls som jag hade tĂ€nkt mig. Visst, jag visste att hon skulle vara lite bitchig men inte sĂ„Ă„ mycket.
Jag tyckte att hon var gnÀllig och det kÀndes som att hon var lite kÀnslolös emellanÄt.

Men dÀremot gillade jag Dexter vÀldigt mycket. Han verkade vara en lite knÀpp/galen kille som var mycket mer impulsiv Àn Remy, vilket jag tyckte mycket om.
Han var typ den som lös upp hela boken med sina kommentarer och svar.

Jag Àlskade Remy & Dexters första möte! Satt och skrattade Ät det efterÄt nÀr jag tÀnkte pÄ det igen. Det var nog dÄ jag började gilla karaktÀrer som var lite impulsiva och fick en idé till mitt skrivande.

Jag gillade delarna dĂ„ Remy & Dexter var tillsammans och gjorde nĂ„got eller bara satt och pratade. Men det var de delarna som var mellan de andra som gjorde att jag tycker lite mindre om Blunda och hoppa Ă€n Sarah Dessens andra böcker.
Den absolut bÀsta delen var deras första möte och de sista sidorna och nÄgra sidor innan de sista sidorna.

SÄ nu fÄr jag sitta och vÀnta. Igen. PÄ nÀsta bok av Sarah Dessen. Tanken har slagit mig att hennes böcker kanske kan vara Ànnu bÀttre pÄ orginalsprÄk-engelska- men jag vill hellre ha det pÄ svenska och om jag vill lÀsa de pÄ engelska vill jag lÄna dem bara.
Komplicerat det blev


InlÀgg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇