Bokrecension: Benjamin av Jakkin Wiss & Toby Johansson

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Benjamin
Författare: Jakkin Wiss & Toby Johansson
Vid pennan: 

Tycker du om boken Liftarens guide till Galaxen? Om ja, lÀs den hÀr boken. Om nej, lÀs den hÀr boken! SjÀlv lyckades jag aldrig komma igenom Liftaren
 men jag vet att Jakkin och Toby tycker on den. Det mÀrks i deras bok Benjamin. SÄ oavsett vad du tycker om Liftaren
 midsa inte den hÀr boken!

Det Àr nÄgot sÄ ovanligt som en komisk skrÀckfantasy. Benjamin Àr en helt vanlig spÄrvagnsförare som en kvÀll rÄkar köra pÄ döden. DÀrefter hÀnder de mest besynnerliga och hysteriskt roliga saker med och omkring Benjamin.

Författarna trÀffade jag pÄ bokmÀssan Andra vÀrldar och dÀrefter skaffade jag mig deras bok. Det hÀr Àr en av de roligaste böcker jag lÀst pÄ lÀnge. Den hjÀlpte mig verkligen att vakna upp tidiga mornar vid frukostbordet samtidigt som den gjorde att jag fick svÄrt att somna pÄ kvÀllen.

Historien Àr hÀrligt tvistad och knasigt skruvad. Jag skrattade högt flera gÄnger, inte bara frÄn situationerna utan Àven frÄn författarnas fotnoter som förklarar och gör det hela Àn roligare. Ibland förklarar de saker frÄn sina egna erfarenheter, vilket gör att man kÀnner att man Àr med författarna dÀr de sitter och skriver och sjÀlva vrider sig av skratt.

Jag mÄste dock sÀga att den version jag har lÀst var den upplaga som de hade tryckt sjÀlva. Nu har de gjort en ny version och tryckt den via ett förlag. DÀrmed har de lagt till och Àndrat en del i texten, frÀmst i utformningen.

Som lÀsare undrar man hur det ska gÄ och hur karaktÀrerna ska lösa den galna cirkus de har blivit indragna i. Jag ger Benjamin nio kakor av tio.

InlÀgg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇