Bokrecension: Anne Enright: Den gröna vägen

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Bokens titel: Den gröna vägen 
Författare: Anne  Enright
Originalets titel: The green road
Översättare: Ulla Danielsson
Förlag & år: Brombergs förlag 2016
Antal sidor: 310
Läst format: bok
Finns hos: BokusAdlibrisAkademibokhandelnDito
Betyg: 3/5

Handling

Då Rosaleen bestämmer sig för att sälja huset vid Irlands kust och meddelar sina barn att det blir den sista julen i huset, kommer alla hennes utflugna barn hem. Alla utom en har flyttat längre bort och de träffas inte så ofta.

Recension

Boken är ett familjedrama där det egentligen inte händer speciellt mycket men som ändå känns en aning uppskakande och rörande. Banden mellan familjemedlemmarna är starka men komplicerade och får en att fundera över hur man stämplas av de nära redan tidigt i livet (den livliga, den nyfikna, den lugna). 

Men tyvärr känner jag att jag saknar något. Jag får inte helt fullt tag i handlingen. Jag tycker att hela boken är lite mörkt och ändå ytlig.  Jag vet inte om det beror på för höga förhoppningar på en irländsk bok, då de brukar vara gripande berättelser eller vad annat det beror på. Men den här boken var mest en besvikelse. Inte helt dålig, men hamnar inte på favoritlistan. Och ärligt talat har jag ganska snabbt glömt handlingen efter att jag läst slut den. Anne Enright, betyg 3

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇