Bokrecension: Amanda Hodgkinson: Britannia Road

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Bokens titel: Britannia Road
Författare: Amanda Hodgkinson
Originalets titel: 22 Britannia Road
ÖversĂ€ttare: Annika Sundberg
Förlag & Är: Historiska media 2014
Antal sidor: 400
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
LĂ€st format: E-bok
GoodReads medelbetyg: 3 62
Boktipset förvÀntat betyg: 3.5
Betyg: 3.5

Handling

Silvana och Janusz Àr förÀlskade och nygifta dÄ andra vÀrldskriget bryter ut. Janusz drar ut i kriget som soldat emedan Silvana och deras nyfödda son Aurek försöker överleva i Polen. De flyt ut till de stora skogarna i östra Europa dÀr de lever av det skogen har att ge.
Efter sex lÄnga Är Äterförenas de i staden Ipswich i England dÀr Janusz redan har bott ett tag. Men kriget har satt sina spÄr och det Àr svÄrt för alla att anpassa sig till det nya livet.

Recension

Den hÀr boken blir min nummer 32. En bok som utspelar sig under eller handlar om andra vÀrldskriget i Kaosutmaningen 2017.

Britannia road Àr skriven delvis om tiden i Polen under kriget och delvis om efterkrigstiden i Ipswich. Silvana och Janus har sammanförsts efter en lÄng tid ifrÄn varandra. En tid som har förÀndrat dem och som har satt sina djupa spÄr. De försöker skapa en ny vardag i ett nytt land med varandra trots att de nÀstan kÀnner sig som frÀmlingar för varandra.

Det Àr en berÀttelse om försoning och förlÄtelse. Om att lÀmna vissa hÀndelser i det fördlutna och se framÄt. Om förhoppningar och besvikelser och att allt inte alltid blir som man tÀnkt sig. Att ha hopp om framtiden och styrkan att klara av nya utmaningar. Jag tyckte att början av boken var lite lÄngsam, men den liksom kröp pÄ en och dÄ jag slutade lÀsa kÀnde jag att jag verkligen hade gillat den. Det hÀr Àr en lÀsvÀrd bok som vÀcker kÀnslor och tankar om hur mycket man ska eller inte ska klamra sig fast i hÀndelser som skett i det förflutna.

Amanda Hodgkinson, Andra vÀrldskriget, Betyg 3.5, England, Polen, kaosutmaningen2017

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇