Bokrecension: A trip down memory lane

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Författare: Dean R Koontz
Titel: Phantoms
Antal sidor: 472
Genre: SkrĂ€ck?

Under gymnasiet hÀvdade en klasskamrat med bestÀmdhet att det hÀr var hennes bÀsta bok. Sen dess har jag vÀntat pÄ ett tillfÀlle att kunna lÀsa den. Och sÄ en dag stod den bara dÀr i lÄnehyllan pÄ jobbet och vÀntade pÄ att bli upplockad.

Handlingen Àr ganska ordinÀr; en typisk Koontz-bok. Den vackra, intelligenta, principfasta doktorn Jenny Paige ÄtervÀnder till sitt hem i Klippiga bergen med lillasyster Lisa. Deras mor har just dött och Lisa ska flytta in till Jenny. Men nÄgonting Àr fel, fruktansvÀrt fel. Hela staden tycks död och nÀr de besöker sina grannar hittar de dem bestialiskt mördade. NÄgonting ont tycks lura i skuggorna.

Den likaledes principfaste sheriffen Bryce gör sÄlunda entré pÄ scenen för att utröna vad det Àr som tagit livet av stadens invÄnare. Och sanningen om vad som ligger bakom dödsfallen Àr lÄngt mer skrÀmmande och ofattbar Àn vad de kunnat ana.

Koontz figurer Àr antingen genomtrevliga eller skumrasktyper. Det gör att det Àr enkelt att följa med i handlingen, men det gör ocksÄ att persongalleriet sÀllan överraskar. Jag har alltid varit svag för Koontz böcker men den hÀr lÀmnar mig i princip oberörd. Jag har lÀst Harlekin-böcker som berört mig mer faktiskt. Boken Àr helt okej dock.

InlÀgg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇