Bokrecension: Allt och lite till

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Titel: Allt och lite till
Författare: Sarah Dessen
Förlag: RabĂ©n & Sjögren (tack för boken!!)
Sidor: 430
Serie: â€“
SprĂ„k: Svenska
Originaltitel: The Moon and More

Handling frÄn baksidan:

Luke Àr verkligen en fantastisk pojkvÀn.

SnÀll, snygg och pÄlitlig. Emaline och han har varit tillsammans i flera Är och deras förhÄllande Àr helt perfekt. Eller?

Sommaren efter High School börjar Emaline ifrĂ„gasĂ€tta allting. RĂ€cker livet i den trygga smĂ„staden Colby och en framtid med Luke, eller vill hon ha mer? Borde hon satsa pĂ„ en riktigt bra utbildning och en lysande karriĂ€r som hennes far vill? Och nĂ€r den spĂ€nnande New York-killen Theo dyker upp i Colby för att arbeta med en dokumentĂ€rfilm stĂ€lls allting pĂ„ sin spets


Det hÀr Àr verkligen sommaren nÀr allt förÀndras.

Omdöme

Jag skulle verkligen vilja bo i Colby! Jag tycker att det lÄter vÀldigt mysigt & enkelt, precis som en liten smÄstad ska vara enligt mig.

Sarah Dessen Àr en författare som jag förmodligen skulle fortsÀtta att lÀsa böcker av, oavsett om boken innan var en katastrof eller inte alls i min smak. Boken som senast blev översatt till svenska innan Allt och lite till, var Blunda och hoppa som pÄ sÀtt och vis var en sÄdan bok.

Jag tyckte inte att den höll samma klass som böckerna innan utan att den var lite sÀmre. Men den var ÀndÄ otroligt bra. TyvÀrr sÄ var Allt och lite till ocksÄ en sÄdan bok, jag tyckte inte att den höll Dessen-klassen utan den har med Blunda och hoppa bildat en egen liten klass med lite mindre bra-Sarah Dessen böcker.

För det första sÄ tyckte jag inte om karaktÀrerna lika mycket utan tyckte att ingen av dem var sÄ himla speciell och stod ut, utan alla kÀndes bara som en del av en stor röra. Den enda karaktÀren som jag verkligen gillade var Benji. Han var den karaktÀren som jag mest lÀngtade efter att lÀsa mer om, för ibland sÄ Àr barn de mest intelligenta och smarta som finns.

Jag gillade verkligen Benji & Emalines syskonrelation, jag tyckte att dem passade vÀldigt bra tillsammans dÀr dem jobbade i SandlÄdan.
Emaline Àr bokens huvudkaraktÀr, men jag tycker inte att hon riktigt har det dÀr udda eller speciella, utan hon blir bara en i mÀngden.

Luke Àr en karaktÀr som jag ocksÄ gillade, Àven om jag tycker att han gjorde nÄgra idiotiska beslut och sÄ, sÄ gillar jag honom mycket mer Àn Theo i alla fall.

Redan frÄn början tyckte jag att Theo var en udda person, men efter ett tag sÄ började han ocksÄ falla tillbaka in i mÀngden. Han blev den jobbiga killtypen som jag inte tÄl, och dÀrefter hoppades jag bara pÄ att Emaline skulle fatta rÀtt beslut.

Det kÀnns som att Allt och lite till har mycket relationsdrama Àn dem andra böckerna, och Àrligt talat sÄ var karaktÀrerna inte sÄ bra. Som Emalines systrar t.ex., jag kunde aldrig hÄlla reda pÄ dem! Hur mÄnga var dem nu igen? TvÄ? Fyra? Tre?

Den hÀr boken var mycket rörigare Àn dem andra och jag hade förmodligen för höga förvÀntningar för att den skulle kunna nÄ upp till dem.

SÄ ni som vill/ska lÀsa Allt och lite till, ha inte för höga förvÀntningar för dÄ blir ni bara besvikna, som jag blev.

Jag som redan har lÀst flera Dessen-böcker tycker inte att den hÀr höll mÄttet, men ni som dÀremot inte har lÀst nÄgon bok tidigare av Sarah Dessen, dÄ kan jag nÀstan garantera att ni verkligen kommer att gilla den hÀr!

InlÀgg senast uppdaterat: 21 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇