3 kokböcker med yoga-mat att spana in

1. Yogaköket: indiska vegorecept av Malin Mendel (2018)

I Yogaköket delar Malin med sig av sina godaste recept och bästa yogarörelser för en glad mage och maximal hälsa. Att kombinera yoga och indisk vegetarisk mat är nämligen bland det bästa man kan göra för både kropp och själ.

Matsmältningen är avgörande för hur vi mår, och indisk matlagning utgår från denna insikt. Den är rik på grönsaker, baljväxter, nötter och färsk frukt, samt mängder av kryddor. Den är antiinflammatorisk och full av antioxidanter.

Boken innehåller också utvalda yogarörelser som tillsammans med andning stimulerar magen och får den att fungera bra, och på köpet kommer en vältränad kropp, slät hy och massa energi.

Malin Mendel har hämtat sina kunskaper om yoga och indisk matlagning i Indien, där hon är SVT:s korrespondent. Sedan Malins första bok Bombay Takeaway Indien genom maten kom ut 2013, har hon haft fulltecknade matlagningskurser.

2. Yoga: passion och närvaro i livet av Malin Berghagen (2014)

Ta vara på livets möjligheter i medgång och i motgång och se hur det får dig att växa som människa. Bevara mystiken. Njut av de dofter och smaker som finns omkring dig här och nu.

Det är yogapassion.

Med yogan som ledstjärna i vardagen har Malin Berghagen hittat ett nytt sätt att leva. Gamla vanor och mönster har fått ge vika för en sundare livsstil där de dagliga övningarna, hälsosam kost och ett månande om dig själv och andra är naturliga delar.

Här delar Malin med sig av de yogaverktyg hon har använt sig av varje dag. Du får massor av lockande recept och personliga tips på hur kan utveckla din träning och låta yogan inspirera dig och din omgivning.

Yogalärare som Karin Björkegren Jones, Sam Aziz, Tomas Frankell och Linda Ergérus berättar om sina möten med yogan och Katarina Di Levas vackra och sinnliga bilder från bland annat New York och Malins hem på Mallorca illustrerar.

3. Yogamat: för frukost, lunch, middag & treats av Cecilia Davidsson (2020)

Oavsett om du yogar eller bara älskar god mat är det här boken för dig. Här delar Cecilia Davidsson med sig av sin matfilosofi som är grundad i smakrika och vackert tillagade måltider av näringstäta ingredienser och lokala råvaror. Recepten är naturligt fria från gluten och vitt raffinerat socker.

Vad sägs om att starta dagen med en tahinichia med rabarberkompott, bjuda vännerna på tapas med havrepizza, rödbetsfalafel och syrlig gurksoppa eller njuta kokoskrämiga musslor en lördagskväll som avslutas med blommig chokladmousse?

Du får tips på hur du skapar matglädje för hela familjen med de bästa smakkombinationerna och Cecilia visar även enkla yogarörelser för närvaro och flöde i köket. Cecilia Davidsson är en erfaren kock och driver den ekologiska cateringfirman Curlyfood. Bokens vackra och inspirerande bilder är tagna av fotograf Åsa Liffner.

Inlägg senast uppdaterat: 26 maj, 2021

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇