Kokboken om fritering du måste spana in

Friterat: konsten att fritera allt! av Paul Kühlhorn, Eva Liljefors (2019)

Paul Kühlhorn älskar att fritera. Han gör det dessutom så bra att han tog sig till topp fyra i tv-programmet Sveriges mästerkock 2016.

“Jag friterar allt som går att käka: glass, frukt, ägg”, berättade han för domarna.

“Jag fick en fritös av min fru Eva julen 2014 och den har inte hunnit svalna sedan dess, hela kvarteret där vi bor är täckt i en hinna av fett.”

Nu ger Paul och Eva ut en bok späckad med recept på friterat.

Du får reda på hur du bäst friterar klassiker som pommes frites, chicken nuggets, lökringar och munkar, men också mer ovanliga råvaror som ostron och avokado.

Författarna lär dig även sådant du kanske funderat på: Vad händer på en kemisk nivå när man friterar? Och hur viker man vårrullar egentligen, på vilket sätt skär man perfekta pommes frites, hur panerar man? Självklart hittar du också recept på fräscha tillbehör som såser, dipper och sallader.

Den här boken är ett måste för alla som gillar friterat!

Inlägg senast uppdaterat: 29 maj, 2021

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇