Upptäck nya wok recept med 3 kokböcker

1. Wok, ris, nudlar av Jennie Walldén (2020)

I ”Wok, ris, nudlar” finns asiatiska favoriter som vardagsbibimbap och teriyakikyckling men du får också lära dig att göra egna handdragna nudlar och hur du gör kimchi på bästa sätt.

Jennie Walldén har rötter i Korea, hon driver restaurangen Namu i Malmö och är en van och smaksäker matlagare i tv-program såväl som för sin familj och vänner.

Hon vet vilka rätter som är genuint asiatiska och hur man kan anpassa dem till våra svenska kök.

Vad sägs till exempel om pad thai med räkor, koreansk sashimisallad, kålwok med biff och basilika eller sobasallad med miso och wakame?

2. Wok: de bästa recepten från det asiatiska köket av Harald Nordli (2016)

Läckra wokrätter hittar man numera över hela världen. Det snabba och skonsamma tillagningssättet garanterar en sund måltid, samtidigt som exotiska kryddor öppnar helt nya smakhorisonter. Woken förenar på ett mästerligt sätt österländsk matlagningsfilosofi med en snabb, lätt och fräsch kokkonst.

Se även  3 kokböcker med enkla recept att följa

Upptäck wokens närapå obegränsade användningsområden och låt dig förtjusas av många härliga grönsaks-, kött-, fisk- och fågelrecept.

Med sitt utförliga avsnitt om varukunskap, en omfattande introduktion och strålande receptfoton erbjuder den här boken såväl nybörjaren som den Asienfrälste mängder av matnyttiga kunskaper – du kommer att lyckas i köket!

3. Njut av Wok: en samling med över 100 läckra recept av Fia Nordström (2007)

Njut av WOK: En samling med över 100 läckra recept

Se även  5 kokböcker om enkel festmat du måste spana in

Att woka är ett smabbt sätt att laga mat, och dessutom effektivt och mycket hälsosamt eftersom ingredienserna bevarar såväl smak och konsistens som näringshalt.

I Ost- och Sydostaien är wokpannan det viktiigaste köksredskapet och utsökta smakrika kryddor och såser blandas med kött, fisk eller tofu och grönsaker, som sedan wokas och serveras efter bara några minuter.

Om du är en av dem som alltid har bråttom men ändå vill äta så nyttigt som möjligt är det god idé att skaffa en wokpanna och lära dig woka.

– 112 läckra recept
– Varje kapitel har en kort inledning med massor av bra
tips
– Varje recept har en utförlig lista på ingredienser och
en enkel beskrivning av hur du går tillväga för att få
ett perfekt resultat
– Varje recept är illustrerat med en inspirerande bild
som sätter fart på smaklökarna.

Se även  3 kokböcker för italiensk mat du måste spana in

Du lär dig bland annat tillaga grill, fläskfilé, räkor, kokosmjölk, vegetariskt, nudlar, kyckling, biff, lövbiff och mycket, mycket mer!

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇