Kokboken av Tore Wretman du måste spana in

Bonniers kokbok (Jubileumsutgåva) av Tore Wretman, Pernilla Tunberger (2010)

I år är det precis femtio år sedan Bonniers kokbok utkom för allra första gången. Den gången var det tre huvudredaktörer som stod bakom kokboken: källarmästaren Tore Wretman, chef för Riche, Stallmästaregården och Operakällaren; matjournalisten Pernilla Tunberger, verksam vid Dagens Nyheter och flitig kokboksförfattare; och matskribenten Margit Engnes.

Se även  3 kokböcker av Roy Fares att spana in

Jubileumsutgåvan av Bonniers kokbok är en faksimil – det vill säga en avfotografering av bokens första utgåva från 1960.

3000 recept på både husmanskost och festmat, rikt illustrerad med tidstypiska fotografier och teckningar från 1960-talet gör detta till en kulinarisk skattkammare och en makalös present till alla matintresserade.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇