3 kokböcker av Anna Bergenström du måste spana in

1. Annas mat av Anna Bergenström (2015)

Sveriges kokboksdrottning, Anna Bergenström, kommer äntligen med sin nya uppdaterade och helt omgjorda Annas mat.

Mer än 200 nya recept, nya stämningsfulla och inspirerande matbilder av dottern Fanny och Nisse Peterson och ännu fler av Annas tips och goda råd – allting presenterat på hennes mycket personliga och pedagogiska sätt.

Det som får oss alla att känna oss så duktiga i köket!

Receptklassiker som följt boken genom åren blandas med det allra senaste på matfronten.

Här finns både den lättlagade vardagsmaten och den lyxiga och lite mer tidskrävande festmaten, här finns salladerna, sopporna, desserterna och här finns de härliga hembakade bröden. Som alltid när det gäller Anna Bergenström så flödar matkunskapen och inspirationen!

2. Kärlek, oliver och timjan av Anna Bergenström (2016)

Kärlek, oliver och timjan är en numera klassisk kokbok som lockar till goda, vackra och hälsosamma måltider, som en hjälp för att komma i balans och få mera ork.

När den kom ut 2001 var den oerhört nyskapande och fortfarande är den i allra högsta grad aktuell.

Den nu lätt uppdaterade boken innehåller mer än 250 recept – färgstarka, kryddoftande rätter, med inspiration från medelhavsländerna, Indien, Sydostasien och Sydamerika, samsas med recept med svenska rötter.

Här finns maten för både vardag och fest, lite om kött men mer om fisk, härliga vegetariska rätter, fina brödrecept och läckra desserter. En bok fylld av matglädje – för kroppen och för alla sinnen.

Kärlek står för omtanke och matglädje, oliver för det fina medelhavsköket och timjan för våra skandinaviska mattraditioner.

3. Bergenströms bästa: Billigt och hur gott som helst. av Anna Bergenström, Fanny Bergenström (2017)

Billigt och hur gott som helst handlar om hur man kan laga ekonomiskt (och samtidigt miljövänligt) när matkassan är skral utan att kompromissa på de goda smakerna.

Här finns exempelvis recept till hyfsat billig fisksoppa, dinkelbiffar med svamp, klassiker som kålpudding med rårörda lingon, spännande fräscha bowls och gröna måltider i säsong.

Dessutom läckra kötträtter på billigare vis och ett par riktigt goda och lättbakade bröd och tårtor.

Inledningsvis ett kapitel med handfasta tips och idéer i sparköket, och på hur man kan förgylla den enkla vardagsmaten med det där lilla extra.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇