Lär dig laga perfekta pommes frites med boken

Perfekta pommes av Simon Karlsson, Fritjof Torstensson (2021)

För att alla har rätt till perfekta pommes!

Perfekta pommes är den första i sitt slag: en handfast guide till helt perfekta pommes, med en stor portion kärlek, klimattänk och entreprenörsanda mellan raderna.

Här bjuds framtida pommesmästare på allt från historik, matnyttig fakta om ingredienser och ovärderliga tips och trix till recept på smarriga dipsåser, smaksatta salter och andra spännande toppings.

Här guidas vi i allt från blötläggning, blanchering och fritering till det viktiga valet av olja och inte minst potatis, som i boken ges utrymme i form av en härligt fyllig potatisskola. Författarnas devis är att perfekta (och klimatsmarta!) pommes inte ska vara någon knölig sak, och det är verkligen något som avspeglas i boken.

Se även  3 kokböcker om glass du måste spana in

Om författarna och Green Fries

Simon Karlsson och Fritjof Torstensson är skåningarna bakom den lilla pommesfirman Green Fries. Med ambitionen att förse svenskar med världens godaste, naturligt klimatsmarta pommes, har de sedan några år investerat all vaken tid i att få potatis, olja och salt att gifta sig på bästa sätt.

På kort tid har de vuxit från en liten foodtruck till storskalig pommesleverantör i både Sverige och Danmark och vågar nu säga att de hittat det perfekta receptet ett som de gärna delar med sig av.

Se även  2 kokböcker från Dalarna du måste spana in

Sagt om boken:

För att alla har rätt till perfekta pommes är en guldgruva för den som vill laga egna pommes. (). De lämnar inget åt slumpen när det gäller att laga riktigt goda pommes och deras kokbok är tydlig och pedagogisk. () Kunskapen delar de frikostigt med sig av.

De förklarar på ett fint sätt till exempel vilka potatissorter som ger bäst slutprodukt och hur pommes får krispig yta. Läsaren får också en noggrann beskrivning, i flera steg, av hur välsmakande pommes bör tillagas. Det är inte en enkel väg dit, men den som följer författarnas råd torde ha goda möjligheter att lyckas.
/Lektör Henrik Wiktor, BTJ-häftet nr 11, 2021.

Se även  5 kokböcker för en bättre hälsa

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇