3 kokböcker om vardagsmat du måste spana in

1. Snabb vardagsmat på bara 15, 20, 25, 30 minuter av Gunilla Von Heland, Cecilia Lundin, Petra Pettersson, Suzanne Ribbing (2018)

Vardagsmat ska lagas av fa ingredienser, vara hälsosam, hyfsat billig, gå snabbt att laga och självklart smaka gott. Även om man är vanoch säker på att laga mat, sa är det på vardagar när det är ont om tid somfantasin tryter.

Idén i den här boken är att med bara 5 ingredienser och sådant som redan finns hemma snabbt laga goda och hälsosamma vardagsrätter medbara en kvart till 30 minuters arbete.

Alla recept i boken är provlagade i Allt om Mat:s provkök sa att de säkert funkar. Recepten är också näringsberäknade för att du skavara säker på att du får i dig näringsämnen, fullkorn, grönsaker, fibrer ochproteiner.

Se även  3 kokböcker av Ulrika Davidsson du måste spana in

Det är kul att laga mat, men vi vill lägga mest tid på att äta och njuta, inte pa att stressa i köket de dagar da det är ont om tid.

Så välj om du har 30, 25, 20 eller bara 15 minuter för att laga middag. Här finns 78 läckra recept med vardagsinspiration!

2. Dietistens val: vardagsmat som gör skillnad! av Johanna Andersson, Caroline Wilbois (2020)

Caroline Wilbois och Johanna Anderssons motto är att lägga till istället för att ta bort, och framför allt att skippa dieter av olika slag. Det är inte gluten, tillsatser eller mjölk som gör att vi blir sjuka, på samma sätt som det inte är spirulina, gurkmeja eller gröna juicer som gör oss friska.

Genom att äta näringsrik vardagsmat kommer vi att göra störst skillnad för hälsan, och samtidigt skapa utrymme för en nybakad bulle då och då.

Se även  3 kokböcker om långkok att spana in

Här finns frukostar, fräscha enkla luncher och middagar, smarta mellanmål och lite lagom sött – allt du behöver för att få ihop matpusslet på ett lätt och hälsosamt sätt. Vill du få fram middagen extra snabbt? Kolla in 2 i 1, där grunden till en rätt ena dagen blir en ny middag senare i veckan!

Givetvis hittar du även lättillgängliga fakta om hälsa och mat som friskfaktor så att du kan navigera rätt och göra matsmarta (och klimatsmarta!) val som passar just dig.

Så lagar vi mat, riktig mat. Inga dieter, det är ute.

3. Billigare vardagsmat: smarta och enkla middagstips av Monica Sundberg (2020)

Rädda plånboken, matresterna och miljön med denna smarta vardagskokbok.

Gör vardagsmaten både billigare och enklare!

Den här boken är fylld med recept och tips för alla som vill äta gott för mindre peng. Med rätt råvaror, planering och smarta knep kan du använda slantarna och tiden till något roligare!

Se även  3 kokböcker av Tareq Taylor du måste spana in

Här finns veckomenyer, genomtänkta rätter, mat efter säsong och tips och trix för en bra grund, oavsett om du bara behöver en billig månad eller vill leva ett klimatsmartare liv.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇