3 sockerfria kokböcker att spana in

1. Sockerfria kokboken av Bitten Jonsson, Pia Nordström (2018)

Av författarna till Sockerbomben!

111 enkla recept och en smart grund för ett oändligt antal varierade måltider för både vardag och fest.

Perfekt för dig som:

  • är sockerkänslig
  • är sockerberoende
  • är glutenintolerant
  • bara vill undvika bröd och mjöl
  • har diabetes typ-1 eller -2
  • har insulinresistens/svängande blodsocker
  • vill vara säker på att maten du serverar är hälsosam enligt den allra senaste och säkraste forskningen

Du får också:

  • ett test för att se om du är sockerberoende eller sockerkänslig
  • fakta om vad du behöver äta varje dag för att må bäst
  • alternativ till mjölkprodukter om du behöver/vill undvika det
  • matnyttiga tips om hur du kommer igång
  • extra tips för barnen
  • inköpslista med bra och säker mat
  • smarta redskap för köket

När Sockerfria kokboken med recept utan tillsatt socker kom ut första gången 2006 var det något helt nytt. Vadå utan socker? Det är väl inte så farligt med lite socker?

Något litet sött efter maten, en glass eller två på semestern eller en kaka till kaffet? Bara man äter bra annars?

Se även  2 kokböcker om libanesisk mat du måste spana in

I dag vet vi så mycket mer samtidigt som allt fler får problem med migrän, övervikt, diabetes typ-2, depressioner, extrem trötthet, humörsvängningar, koncentrationsproblem och kronisk stress.

Många läkare och forskare varnar nu för sockrets skadliga effekter på hälsan och du hittar recept på LCHF-, keto- och paleokost både i böcker och på nätet.

Det gängse rådet är: ät mindre socker och snabba kolhydrater!

Och det är jättebra, för de allra flesta. Men det räcker inte för alla!

Den som är sockerkänslig eller sockerberoende måste avstå helt från socker, mjöl, tillsatser och allt som liknar mjöl eller smakar sött för att få energi, viktbalans, skarp hjärna och perfekt hälsa.

Vi är helt enkelt olika känsliga för socker!

En del får lite sämre hälsa, och dåliga tänder. Andra får hela livet begränsat.

Även om du gör allt för att äta rätt är du chanslös mot alla nya livsmedel och all färdigmat om du inte har rätt kunskap.

Därför ligger fokus på säker mat för den som är sockerberoende eller sockerkänslig i nya, helt omarbetade och utökade utgåvan av Sockerfria kokboken. Med den i köket behöver du aldrig fundera på om maten är bra för dig eller inte, här finns inga gömda fällor.

Se även  3 kokböcker med LCHF-recept att spana in

Bara ren och säker mat, rakt igenom. Och supergod! Författarnas egna favoritrecept med hälsovinster för alla. Kött & fläsk, kyckling & fågel, fisk & skaldjur, äggrätter, tillbehör, såser & röror samt drycker.

Alla recept bygger på den allra senaste forskningen och på

Bitten Jonssons egna erfarenheter av över 20 års framgångsrik behandling av sockerberoende.

OM FÖRFATTARNA

Bitten Jonsson är leg sjuksköterska och utbildad i USA inom beroende/addiktion. Hon är Sveriges främsta expert på sockerberoende med över 20 års erfarenhet med framgångsrik behandling av över 6000 patienter och en efterfrågad föreläsare både i Skandinavien och USA.

Pia Nordström är journalist med bakgrund från bland annat Expressen, som redaktör och reporter med inriktning främst på hälsa, medicin och mat.

2. Sockerfri : 40-dagarutmaningen av Hannah Frey (2019)

Enkla och lättlagade recept för dig som skulle vilja leva sundare utan socker. Du får även en mängd smarta tips på hur du klarar kampen mot sockret. Att leva sockerfritt handlar inte om att göra avkall på något, utan det är vägen till en ny, underbar livsstil.

40 dagars utmaning – 40 dagar helt utan socker

  • Testa ditt sockerberoende
  • Goda och sunda alternativ till socker
  • Få en bra start – grundliga förberedelser inför kampen mot sockret

3. Familjen Bakmössas gluten-, mjölk- och sockerfria Recept av Jessica Fransson (2019)

Följ familjen Bakmössa när de bakar gluten-, mjölk- och sockerfritt. En bok för barn som kan läsa och vill baka själva. En bok för dig som vill introducera nyttigare recept i vardagen eller klurar på vad du enkelt kan bjuda på till någon med glutenintolerans eller mjölkallergi.

Se även  Lär dig laga perfekta pommes frites med boken

Boken är skriven av matbloggare Jessica Fransson och Lotta Myrefelt som är kostrådgivare och hälsoinspiratör. Tillsammans vill vi ge er chansen att skapa sundare levnadsvanor Lotta och Jessica

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇