2 kokböcker om våfflor att spana in

1. Pannkakor, Våfflor & Crepés av Ulrika Junker Miranda (2015)

Snabbt hopvispat och otroligt variationsrikt – låt dig överraskas av de härliga skapelserna i boken och testa att göra dem själv.

Här finns finfina recept på pannkakor, våfflor och crêpes, alltifrån enkla till mer raffinerade, från matiga till söta. Med fyllningar som frukter, bär, choklad, grädde, ost eller örter, förvandlas mjöl, ägg och mjölk till en läcker huvud- eller efterrätt!

Se även  5 vegetariska kokböcker att spana in

Till frukostbord eller kafferep dukar du fram t ex chokladpannkakor med björnbärskvarg, frukostvåfflor med honungsfärskost, dillcrêpes med lax eller ”palatschinken” med chokladmousse. För livsnjutare och andra läckergommar rekommenderas en fransk specialitet: Crêpes Suzette, och den perfekta stämningsförhöjaren för barnkalas är givetvis pannkakstårtan med hallonkräm!

2. Våfflor, crepes & co. (2018)

Frasiga, gyllenbruna och härligt söta – våfflor och crepés kan ingen motstå! De är ju dessutom snabblagade och går att variera i det oändliga.

Se även  3 kokböcker med enkla recept att följa

Med Choklad, frukt eller grädde, rullade, vikta eller travade, till frukost, fikastunden eller barnkalaset – den här charmiga boken innehåller recept för varje tillfälle.

Är du på jakt efter ett passande tillbehör som en läcker marmelad eller härlig sylt så kommer du inte att bli besviken. Med den här boken i köket behöver ingen gå vilse i pannkakan.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇