3 kokböcker av Roy Fares att spana in

1. Cake Hero: recept för unga bagare av Roy Fares (2017)

Fram med visp och slickepott – här ska bakas! Tillsammans med Roy Fares lyckas du extra bra med dina cookiesar, bullar och tårtor.

Om du gillar att baka så har du något gemensamt med Roy. Han är mästerkonditorn som älskar att skapa i köket, och som gärna delar med sig av recept och tekniker till yngre bakningsintresserade.

I Cake hero gör han just det. Boken innehåller roliga recept, många bilder och en liten bakskola. Och förstås tips och råd på hur du lyckas med dina sötsaker.

Här finns cirka 35 recept på små godbitar, cookiesar, mjuka kakor, bullar, pajer, bakelser och tårtor. Självklart smakar allt underbart gott. Så ta chansen att bli en superhjälte vid fikabordet!

2. United States of Cakes: bakverk och sötsaker från den amerikanska västkusten av Roy Fares (2015)

Mästerkonditorn Roy Fares drar till Los Angeles för att utforska de amerikanska bakverken. Och här är han verkligen i sitt rätta element, för i änglarnas stad tar man ut svängarna rejält när det kommer till bakning.

Inför den här boken ville Roy fördjupa sina kunskaper om amerikanska sötsaker och besökte i LA flera världskända bagerier är man delar hans djupa passion för söta saker.

Några av deras bästa recept finns med i boken, men givetvis med en Roy-twist!Boken innehåller 55 recept och är indelad i fem kapitel: Mjuka kakor, Cookies och konfektyr, Tårtor, cheesecakes och pajer, Cupcakes och Cake pops och slutligen Sweet breakfast.

Här varvas klassiska amerikanska bakverk med nya och överraskande recept.

En del kakor är härligt rustika medan andra är ogenerat frossiga i allt vad som finns i sockerväg.

Snickers cheesecake, Frozen Peanutbutter cream pie, Capuccino cupcakes, Chocolate waffles, Fudge brownies eller Banana nutbread är bara några exempel på allt det härliga som väntar på att bli bakat. Risk för Super Duper Sugar Overload? Självklart!

Det här är ingen vanlig bok med de bästa amerikanska kakrecepten. För lika mycket som man kan njuta av receptens dofter och smaker kan man njuta av det stora och snygga bildmaterialet.

Med Roy som ciceron åker vi till olika delar av jättestaden LA och bjuds på bilder som ger en skön känsla av att faktiskt vara där själv.

3. Delicious: bakverk för en godare höst och vinter av Roy Fares (2014)

“Visst är det väl något magiskt med våra svenska årstider? Själv tycker jag nog allra bäst om hösten, för det är verkligen bakningens tid.

Då bakar vi den där pajen på säsongens äpplen och päron, då träffar vi vänner och släkt och fikar och då bekämpar vi höstrusk och snö med choklad och citrus. I varje fall är det så för mig.

Jag kan tydligt se att det är höst genom att titta på vilka råvaror jag använder. Då handlar det mycket om äpplen, päron, choklad, apelsiner och nötter. Och med dem går det att göra riktigt goda sötsaker.

Hembakat är njutning och mys i en perfekt kombo. Och om vi fikade mer tillsammans skulle vi bli lyckligare!

Därför har jag gjort en bakbok som innehåller mina favoriter. Det är klassiska svenska bakverk som småkakor och bullar, men också en del amerikanskinspirerat som har allt och lite till.

Och sedan ville jag ta med några bakverk från min barndom. Och så kunde jag förstås inte låta bli att göra ett kapitel med några av mina bästa julsötsaker.

Så gott och mysigt. Eller helt enkelt delicious!” Den mästerlige konditorn Roy Fares är tillbaka med ännu en bok full av oemotståndliga godsaker. Här bullar han upp med småkakor, vetebröd, mazariner, cheesecakes och pajer.

Men även lite ovanligare delikatesser som till exempel apple fritters, lemon bars och en hästtårta(!). Roy bjuder dessutom på sina bästa recept på julens sötebröd, så att vi på bästa sätt kan baka och njuta oss igenom hösten och vintern.

Inlägg senast uppdaterat: 29 maj, 2021

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇