3 kokböcker om matbröd att spana in

1. Matbröd: från tekakor och långpannebröd till fröknäcke och lingonlimpa av Fredrik Nylén (2019)

Inget slår hembakat – och det behöver dessutom inte vara krångligt eller svårt. Tvärtom! I Matbröd har Fredrik Nylén samlat sina godaste matbröd för alla tillfällen.

Olika goda frallor, scones, knäckebröd, tekakor, gifflar, hönökakor, formbröd, rödbetsbröd, sirapslimpor, långpannebröd, baguetter, nattjästa bröd och mycket mer.

Utöver de femtio recepten blir det även en enkel surdegsskola och många bra, roliga tips.

Som vanligt när Fredrik Nylén är i farten i köket är devisen att det ska vara bakat med glädje och kärlek!

2. Lindas nya matbröd: snabba, enkla och nyttiga av Linda Andersson (2020)

Hembakat är godast!

Se även  3 kokböcker för dig med IBS att spana in

I sin femte bakbok bjuder Linda Andersson på en mängd härliga matbröd, med det gemensamma att de är väldigt enkla att baka. Vissa går blixtsnabbt att göra medan andra kalljäser i kylen över natten.

Här varvas klassiska brödrecept med nyskapande och nyttiga brödrecept som fröfrallor, linsbröd, havregrynslimpa utan vetemjöl och saftiga morotsfrallor.

Kanske är du sugen på ett proteinrikt energibröd eller ett kolhydratfattigt diabetesbröd? Och för att göra det

extra enkelt att hitta olika sorters bröd är recepten markerade efter kategorierna: Kalljäst, Snabbt, Fiberrikt

& nyttigt, Utan vetemjöl och Lite kolhydrater.

Se även  3 kokböcker om grytor du måste spana in

Lindas bakskola är en av Sveriges populäraste bakbloggar där pedagogiska steg-för-steg-bilder gör det enkelt även för nybörjaren att baka. I den här boken har Linda samlat sina senaste (och godaste) matbrödsrecept för alla tillfällen.

3. Lindas matbröd av Linda Andersson (2016)

Linda Andersson driver Sveriges största bakblogg Lindas bakskola – med flera hundratusen besök varje vecka.

I den här boken har Linda samlat sina mest älskade och efterfrågade recept, som rågsiktskakor, lingonlimpa, grytbröd, tekakor, fröknäcke, havrerutor, kavring, morotsfrallor – och mycket mer!

Recepten är väl beprövade, enkla att följa, många med steg-för-steg-bilder, och ingredienserna är få och okrångliga.

Det här är en riktigt pålitlig bakbok med underbart doftande nybakta bröd för alla tillfällen – som också nybörjarbagaren kan lyckas med.

Se även  3 kokböcker om asiatisk matlagning att spana in

Unna dig njutningen med hembakat!

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇