3 kokböcker om GI du måste spana in

1. Våra bästa GI-recept: 100 recept utan socker och snabba kolydrater av Ola Lauritzson, Ulrika Davidsson (2006)

Läs Olas blogg på Bokus här!

Kokbok innehållande recept på rätter som inte innehåller socker och snabba kolhydrater.

Genomgång av begreppen glykemiskt index (GI) och glykemisk belastning (GB), tabeller över vanliga livsmedels värden samt en fjorton dagars ”kom igång meny” och råd och tips om måltidskombinationer.

2. GI dag för dag: 7 dagar till en nyttigare livsstil av Ulrika Davidsson, Ola Lauritzson (2008)

7 dagar till en smalare midja!

Se även  2 kokböcker om pannkakor du måste spana in

Med bokens praktiska upplägg följer du enkelt en väl genomtänkt GI-diet under 7 dagar. För varje ny dag finns härliga recept på lunch och middag. De första tre veckorna är recepten extra kolhydratsnåla så du kommer igång ordentligt.

Den sista veckan lägger vi till nyttiga, långsamma kolhydrater till rätterna. Gott och lättlagat till vardags – extra festligt till helgen. Du får daglig peppning, tips på enkel träning och positivt tänkande.

Följ bokens dag för dag-menyer och goda råd så har du alla chanser att lyckas!

Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson har på kort tid blivit Sveriges mest lästa och uppskattade författare om GI-metoden. Deras böcker är översatta till ett flertal europeiska språk och har blivit en viktig inspirationskälla för hundratusentals personer som förändrat sina matvanor.

3. Klara lagar världens GI-mat av Klara Desser (2007)

”Den latinamerikanska maten har alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag har alltid blivit lyrisk så fort smaken av lime och koriander når mig! Framför allt den peruanska maten är spännande och ofta fräsch och kryddig. Smaker som jag gärna vill att andra ska upptäcka!” Klara Desser

Se även  3 kokböcker för nybörjare vi rekommenderar

Klara Desser är numera en välkänd GI-författare med flera framgångsrika böcker bakom sig.

Hennes nya bok inspirerar till nya, goda GI-måltider med spännande och nyttiga recept från hela världen. Varje matregion inleds med en kort beskrivning av de olika ländernas specialiteter och en sammanfattning av vad man bör undvika för att få ett lägre GI. Dessutom härliga fotografier som illustrerar regionen.

Se även  3 kokböcker av Zeina Mourtada du måste läsa

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇