3 kokböcker av Leif Mannerström du måste läsa

Det här är vår lista över 3 böcker av Leif Mannerström du bara måste läsa.

1. Husmanskonster (2017)

Efter 60 år vid spisen återvänder Leif Mannerström i högform till sin paradgren och den mat han älskar mest. Husmanskosten tillagad i ett varmt kök med rykande grytor och kastruller, härliga dofter från goda och närodlade råvaror. Rejält, gott och rikligt, mat att samlas kring.

Här finns mängder med recept på soppor, fisk, fågel, kött, vilt och desserter. De spänner över det traditionella och välkända till nytolkningar och influenser från andra matkulturer.

En Biff Rydberg, en ramslökssoppa, det kokta hönset i currysås, slottssteken, kåldolmarna på lamm, en osso bucco, krusbärskrämen och mycket, mycket mer.

Allt tillagat med Mannerströms stora kunnande kring tillredning och bästa känsla för råvaror.

2. Mannerströms stora kokbok (2012)

Vinnare i kategorin “Folkets röst” när Måltidsakademin utsåg Årets Svenska Måltidslitteratur 2012″Vad är Bibelns fiskar och bröd mot Leif Mannerströms inlagda sill” undrade Leif G W Persson en gång. Ingenting, är svaret.

Här är den äntligen – Leif Mannerströms egen matbibel med hundratals recept från svensk gastronomis största stjärna! I Mannerströms stora kokbok finns den klassiska husmanskosten, de berömda fisk- och skaldjursrätterna, den svenska julmaten, viltet och inlagd sill förstås.

Men också de bästa grillrecepten, goda desserter och tillbehör. Allt lagat med kärlek och omsorg på äkta, okomplicerat Mannerströmskt vis. Ett måste i alla matgladas kök!

3. Mannerströms helg (2018)

Äntligen börjar helgen närma sig! Och så härligt att få planera vad vi ska äta!

Här får vi följa med Leif Mannerström hem till hans herrgårdsliknande egendom i Tvärred utanför Ulricehamn och känna doften av en lång härlig helg fylld av god mat och vänner.

Leif blandar klassiker med nya paradrätter – alla med det där lilla extra.

Recept och texter kring det ultimata helgfirandet med de närmaste eller samling till fest. Ett urval av Leif Mannerströms bästa recept för helger och fest året om. I Mannerströms Helg hittar du det du behöver till en lyckad helg i matens tecken.

Leif Mannerström delar även med sig av sina hemliga knep för hur vi får maten att smaka extra gott. Så där som bara kockar kan, den där extra kock-knorren som gör middagen godare än vanligt!

Inlägg senast uppdaterat: 27 maj, 2021

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇