3 kokböcker för studenter att spana in

Här kommer tips på 3 kokböcker som är extra bra för stundenten med en låg budget.

1. Billigare vardagsmat: smarta och enkla middagstips av Monica Sundberg (2020)

Rädda plånboken, matresterna och miljön med denna smarta vardagskokbok.

Gör vardagsmaten både billigare och enklare! Den här boken är fylld med recept och tips för alla som vill äta gott för mindre peng. Med rätt råvaror, planering och smarta knep kan du använda slantarna och tiden till något roligare!

Här finns veckomenyer, genomtänkta rätter, mat efter säsong och tips och trix för en bra grund, oavsett om du bara behöver en billig månad eller vill leva ett klimatsmartare liv.

2. Snabbt, gott och billigt! av Jenny Warsén (2020)

Nu är Jenny Warsén aktuell med ännu en problemlösarbok – efter succén med Middagstipset från 2018 – den här gången om möjligt ännu snabbare och billigare.

Se även  Läs Johan Jureskogs bok: 24 timmar receptbok!

Boken är uppdelad i sex kapitel och rymmer hela 80 recept med allt-i-ett-rätter som sköter sig själva i ugnen medan du sysslar med annat, enkla och snabblagade soppor, festligare rätter som sätter guldkant på vardagen, matiga mellanmål i hast, samt lättlagade och väldigt mumsiga bakverk och desserter – alla med Jennys signum: klassiker med en unik twist!

Snabba och prisvärda lösningar är väl det som alla hungriga familjer därute söker?

Med Jennys recept smakar det dessutom gudomligt gott.

3. Studentköket: quick and tasty av Pernilla Rönnlid, Lena Djuphammar (2017)

Smart kokbok för studenter!

Att laga god och nyttig mat från grunden behöver inte vara svårt eller ta lång tid.

Se även  3 kokböcker av Jamie Oliver du måste läsa

Förutom enkla, snabba recept får man bra tips på vägen: Hur behandlar man rå kycklingfilé? Hur får man piff på maten? Vad gör man med rester? Vad funkar bra att frysa in?

Är man utled på hämtmat och vill att det ska gå snabbt även mellan träning, studier och aktiviteter finns här uppslag om supersnabb mat, varma mackor …

Cirka 60 recept och många inspirerande kapitel: Save my busy day, Easy being green, Gone fish ing, Wrap it up, Chicken in my kitchen, Hello Sweetie, Friends and food …

Här finns även tips på vad man kan laga ihop med kompisar. Och det lilla extra är inte bortglömt, som smoothies, dipp såser och goda efterrätter.

LENA DJUPHAMMAR är fotograf och grafisk formgivare. Hon har jobbat för H&M och Åhléns och har matfoto som specialitet.

Se även  3 kokböcker av Roy Fares att spana in

PERNILLA RÖNNLID är journalist och fotograf. Hon har skrivit och fotat reportage för flera olika tidningar och har hälsa som specialområde.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇