3 kokböcker om kyckling att läsa

1. Tareq Taylors kyckling av Tareq Taylor (2018)

I sin nya kokbok slår Tareq Taylor ett slag för kycklingen och allt den kan användas till! Tillaga den hel, i bitar, som filé eller färs. Grilla den på spett, lägg i en mustig gryta eller woka på asiatiskt vis, eller gratinera och fritera den.

I boken hittar du de bästa recepten till fest, vardag eller som fast food. Klassiker som flygande Jakob, currykyckling, coq au vin, jerkkyckling och tom ka gai varvas med nya favoriter som kycklingtacos, chicken gumbo och pollo tonnato. Här finns smaker från kök över hela världen.

Se även  Kokboken av Christin Kashou du måste spana in

Tareq Taylor delar med sig av sina gedigna kockkunskaper och du får lära dig hur du styckar en kyckling, hur du kokar buljong på skrovet, hur du får det allra knaprigaste skinnet och vilka kryddor som passar perfekt till just kyckling.

Kyckling är bra och näringsrik mat och kan kombineras med en lång rad kryddor och smaksättningar. Men det är inte bara kryddorna som betyder något för slutresultatet utan naturligtvis även själva råvaran.

2. Kyckling: en samling med läckra recept av Ing-Marie Höök-Skärhamn (2011)

Kyckling är en viktig källa till protein, b-vitaminer och mineralämnen. Fetthalten är naturligt låg, vilket gör den till en drömkost för alla som behöver hålla koll på vikten eller kolestrolhalten.

Se även  3 kokböcker om glass du måste spana in

Men kyckling handlar absolut inte bara om att äta näringsriktigt – det finns så många fantastiska tillagningssätt att du skulle kunna äta kyckling sju dagar i veckan utan att idéerna tog slut, och kyckling innehåller ett aptitretande urval recept från hela världen.

3. Lax, kyckling och färs: lättlagade vardagsfavoriter av Jon Hansson (2016)

Matskribenten och kokboksförfattaren Jon Hansson tar ett grepp om våra favoritråvaror och samlar lättlagade och smakrika recept för alla vardagsmiddagar – plus en och annan rätt man gott kan unna sig när helgen kommer!

God mat baserad på lax, kyckling och färs i alla dess former – och dessutom en massa grönt i eller vid sidan av som gör dina middagar nyttigare och smartare för både plånboken och miljön.

Se även  Kokboken om ramen på svenska du måste spana in

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇