2 kokböcker av Camilla Hamid du måste läsa

1. Godare glass: utan glassmaskin (2020)

Gudomligt god glass på några få ingredienser och utan maskin. Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte. Camilla Hamids glass blandar du snabbt ihop och låter sedan frysen sköta resten.

Det kan inte vara lättare att få till en härligt krämig glass med mycket smak! Camilla är känd för att på ett fantasifullt sätt kombinera och förädla recept – vad sägs om till exempel hallongrottsglass, kanelbulleglass eller citronmaräng-pinnglass?

Eller glassrulltårta, smoothie-pinnglass, glasspaj eller mjukglass? Många av bokens 62 recept kan göras veganska eller glutenfria. Här finns dessutom flera recept på nicecream (lite hälsosammare glass), som sötpotatisglass och kokosglass.

Och ätbara churros-skålar att servera i – bara ett av många spännande tillbehör i boken. Testa och njut, gärna året runt!

2. Baka utan ugn (2019)

No bake = baka utan ugn. Ett roligt och annorlunda sätt att baka som ger ett förbluffande gott resultat! Camilla Hamid insåg redan som tioåring att det mesta går att baka utan ugn – bara man vågar testa.

I sin bok visar hon att det verkligen är sant, för den rymmer alltifrån tårtor och bakelser till pajer och småkakor – helt utan omvägen via ugnen. Och det bästa av allt? Det smakar himmelskt gott!

Inlägg senast uppdaterat: 26 maj, 2021

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇