3 kokböcker med LCHF-recept att spana in

1. Lättlagad LCHF: 100 enkla och snabba rätter av Ulrika Davidsson

Ulrika Davidsson är utbildad kostrådgivare och har ett stort intresse för mat och hälsa. I december ger Tukan förlag ut Ulrikas nya bok Lättlagad LCHF!

Ulrika har tidigare gett ut flera storsäljande böcker och inspirerat massvis med svenskar till ett hälsosammare liv.

2. LCHF för kvinnor av Anna Hallén Buitenhuis (2011)

Vill du gå ner i vikt, må bättre och orka mer? LCHF handlar om att äta kost med mycket naturliga fetter och ett lågt kolhydratintag. När vi drar ner på kolhydraterna och ökar på fettet håller vi oss mätta längre samtidigt som kroppens fettförbränning ökar.

I den inledande kunskapsdelen kan du läsa om hur man, med hjälp av kosten, kan komma till rätta med många kvinnorelaterade problem såsom värk, magproblem, småätning och trivselkilon. Dessutom ingår specialavsnitt om bland annat vin, choklad och vägen till en plattare mage.

LCHF för kvinnor är en bok för dig som tycker att den traditionella LCHF-maten är för tung. Här får du över sjuttio recept på fräscha rätter, matiga sallader, smörgåsar, fisk- och skaldjursrätter, och läckra desserter. Skaldjursquiche, fetaostbiffar med rödbetstimbaler, lyxiga laxsmörgåsar, hemgjord müsli och hallonfromage är bara några exempel.

Längst bak i boken hittar du färdiga veckomenyer som underlättar i vardagen.Boken inleds med ett förord av den norska läkaren Sofie Hexeberg. Hexeberg har tidigare skrivit den populära boken Nytt liv med riktig mat: Frisk med LCHF.LCHF för kvinnor är Anna Halléns andra bok i ämnet.

Hennes debut, LCHF-husmanskost, har toppat många listor och redan sålt i över 30 000 exemplar.

3. Nya fräscha LCHF : lev livet lite grönare av Elisabeth Johansson (2016)

Mer grönsaker och mindre rött kött.
Men med samma effekt på vikten
och välbefinnandet.
Där har du nya fräscha LCHF.
Receptvirtuosen Elisabeth Johansson
har skapat 60 recept som får det att vattnas
i munnen på alla som vill njuta och må bra.
Låt dig inspireras av de vackra bilderna
som tagits av Wolfgang Kleinschmidt,
en av landets främsta matfotografer.
Rätterna är enkla att laga även för ovana
hemmakockar och passar hela familjen.

Inlägg senast uppdaterat: 26 maj, 2021

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇