3 kokböcker om asiatisk matlagning att spana in

1. Asiatiska smaker: försvinnande gott och enkelt att laga av Jennie Walldén (2016)

Asiatisk mat är lätt att älska! Låt Jennie Walldén guida dig in i sitt asiatiska kök och visa hur enkelt det är att laga asiatiskt och hur fantastiskt gott det blir.

Gul lök, kyckling, vitkål, fläsk och morot är helt vanliga råvaror i det svenska köket, men de är också viktiga ingredienser i många asiatiska rätter. Med hjälp av asiatiska smaksättare smakar den vanliga vitkålen Japan, fläsket Korea och moroten Kina. Enkelt, snabbt och gott.

För att få fram smakerna har Jennie Walldén valt ut några spännande asiatiska smaksättare som exempelvis misopasta, gochujang och fisksås.

Målet är att smaksättarna inte bara ska användas en gång, utan de ska gå åt! Därför är recepten utvalda så att det i varje recept finns minst en av de utvalda smaksättarna. Rätterna är anpassade för det svenska köket, men med den asiatiska fräschören och hettan.

Se även  2 kokböcker av Catarina König att spana in

Lär dig att göra kimchi, makrill teriyaki, tom ka ga och misobakad pulled pork. Här finns både vegetariska rätter, fisk- och skaldjursrätter, olika sorters soppor, kyckling och kött.

Gör din vardag mer spännande och mer smakrik med asiatiska smaker på svenska råvaror.

2. Mycket smak på nolltid: Asiatiskt gott på 10, 20, 30 minuter av Jennie Walldén (2019)

Middagen måste stå på bordet genast och du vill dessutom att det ska smaka riktigt gott och mycket.

I Mycket smak på nolltid hjälper Jennie Walldén dig att laga riktigt god mat på tre olika nivåer, beroende på hur bråttom du har. Är det superbrådis kan du servera en snabb wrap med teriyakilax, böngroddar och spenat eller vitlöksnudlar med brynt broccoli på bara 10 minuter.

Finns det lite mer tid, 20 minuter, kan du laga sichuanbiff eller asiatisk kycklingburgare.

Se även  Kokboken om risotto du måste spana in

Har du så mycket som en halvtimme till övers kan du laga koreanska tacos eller svänga ihop en spicy poké bowl med avokado och mango. Dessutom presenterar Jennie sina bästa smaksättare, både torra och smaksättare på flaska, och du får veta hur du kombinerar dem med olika råvaror.

Du får också tips på vilka råvaror som är bra att ha hemma samt de bästa knepen för hur restmat kan bli bästmat! Ur innehållet:

Rätter på 10 minuter:

  • Kimchiramen med förlorat ägg och spenat
  • Miss Lees kycklingsallad
  • Carbonara Koreana

Rätter på 20 minuter:

  • Torsk, brynt misosmör och edamame
  • Vego bulgogi
  • Kokoslax med ingefära och sockerärtor

Rätter på 30 minuter:

  • Sunny side bibimbap
  • Koreansk hetsöt misotorsk med shiitake
  • Sojabräserat kycklingbröst med jordnötssås

3. Wok: de bästa recepten från det asiatiska köket av Harald Nordli (2016)

Läckra wokrätter hittar man numera över hela världen. Det snabba och skonsamma tillagningssättet garanterar en sund måltid, samtidigt som exotiska kryddor öppnar helt nya smakhorisonter.

Woken förenar på ett mästerligt sätt österländsk matlagningsfilosofi med en snabb, lätt och fräsch kokkonst.

Se även  3 kokböcker av Roy Fares att spana in

Upptäck wokens närapå obegränsade användningsområden och låt dig förtjusas av många härliga grönsaks-, kött-, fisk- och fågelrecept.

Med sitt utförliga avsnitt om varukunskap, en omfattande introduktion och strålande receptfoton erbjuder den här boken såväl nybörjaren som den Asienfrälste mängder av matnyttiga kunskaper – du kommer att lyckas i köket!

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇