2 kokböcker om libanesisk mat du måste spana in

1. Mat för gudar: libanesisk matkultur från Beirut Café av Donald Boström, Anders Hasselbohm (2015)

Det libanesiska köket har under tusentals år vuxit fram i korsvägen mellan öst och väst och fångat upp det bästa från olika kulturer. Det är med sin färg, doft och exotiska smak idag ett givet inslag i den svenska restaurangkulturen.

Mat för gudar innehåller det bästa av vad det libanesiska köket har att ge. Här finns ett sjuttiotal recept – framtagna av restaurangen Beirut Café i Stockholm – på kalla och varma förrätter, soppor, varmrätter, bröd och desserter.

Man kan utan tvekan prata om en kulinarisk sensation med förföriska smakkombinationer! I Mat för gudar berättas också, i text och bild, om Libanons rika kulturhistoria och om dess mat- och vinhistorik.

Allt detta kan njutas i denna inbjudande och vackert formgivna kokkonsthyllning. Mat för gudar är en uppdaterad nyutgåva av den efterfrågade boken om det libanesiska köket. Utöver nya recept innehåller den nytagna bilder och aktualiserade texter.

2. Libanesisk matlagning av Anne Wilson (1997)

Inlägg senast uppdaterat: 29 maj, 2021

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇