2 kokböcker om pannkakor du måste spana in

1. Det blir bara pannkaka av Annika Goldhammer (2016)

Det blir bara pannkaka är kokboken som ger en av våra populäraste rätter den respekt den förtjänar.

Här hittar du pannkakor för alla tillfällen och smaker. Det kan vara fluffiga amerikanska kärnmjölkspannkakor, krispiga franska gjorda på nyttiga kikärtor, förföriskt goda karamelliserade ananaspannkakor och förstås de traditionella tunna pannkakorna som går att variera i oändlighet.

Här finns också recept för den som är sugen på pannkaka men vill vara lite mer hälsosam samt flera veganska och glutenfria recept.

Boken innehåller även pannkakshistoria, tips på bästa redskapen och råvarorna, recept på en rad tillbehör samt en guide till författarens favoritpannkakskaféer.

2. Pannkakor, Våfflor & Crepés av Ulrika Junker Miranda (2015)

Snabbt hopvispat och otroligt variationsrikt – låt dig överraskas av de härliga skapelserna i boken och testa att göra dem själv. Här finns finfina recept på pannkakor, våfflor och crêpes, alltifrån enkla till mer raffinerade, från matiga till söta. Med fyllningar som frukter, bär, choklad, grädde, ost eller örter, förvandlas mjöl, ägg och mjölk till en läcker huvud- eller efterrätt!

Till frukostbord eller kafferep dukar du fram t ex chokladpannkakor med björnbärskvarg, frukostvåfflor med honungsfärskost, dillcrêpes med lax eller “palatschinken” med chokladmousse.

För livsnjutare och andra läckergommar rekommenderas en fransk specialitet: Crêpes Suzette, och den perfekta stämningsförhöjaren för barnkalas är givetvis pannkakstårtan med hallonkräm!

Inlägg senast uppdaterat: 29 maj, 2021

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇