2 kokböcker från Dalarna du måste spana in

1. Dalarna: mat & dryck året runt av Patrik Leje (2019)

I den här omfattande krogguiden och inspirerande kokboken presenteras traktens godbitar, från mysiga fjällkrogar i Sälen till vackert belägna restauranger runt Siljan och södra Dalarna.

Dalarna har ett unikt utbud av bra restauranger och lokala producenter av mat och dryck.

Så följ med till Dalarnas vackraste platser och gastronomiska höjdpunkter!

Läs om spännande restauranger, närproducerad mat och underbar natur. Med förföriska bilder, initierade texter, inspirerande recept och roliga dryckestips är den här välgjorda och vackra boken en unik källa till äkta matglädje.

Bokens författare Patrik Leje är ett välkänt och respekterat namn i mediebranschen.

Han varvar sina bokutgivningar med att skriva om resor för bland annat Dagens nyheter. Dalarna – mat & dryck året runt är ett samarbete med den erkända fotografen Per Eriksson från Falun och en uppföljning av succéboken Gotland – mat, dryck & öliv som gavs ut 2018.

2. A taste of Dalarna av Bo Masser, Görgen Tidén (2012)

Dalarna är mångfald – ett Sverige i miniatyr. Här finns skogar, sjöar, älvar och fjäll – ett vackert och omväxlande landskap att färdas i. Dalarna är rik kulturhistoria, skön natur och kraftfulla företag.

Dalahästen – den älskade trähästen – är en klassisk symbol för hela landet.

I den här boken får vi uppleva en kulinarisk resa i detta magiska landskap.

Vi bjuds på läcker mat med råvaror från Dalarnas eget skafferi. Vi får en inblick i Dalarnas kultur och lära känna några av dess konstnärer. Vi får veta om traditioner, konst och musik.

Inlägg senast uppdaterat: 29 maj, 2021

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇