3 kokböcker om raw food du måste spana in

1. Mitt nya raw food-kök: 250 recept som håller dig frisk och stark året runt av Erica Palmcrantz Aziz (2018)

I den här boken presenterar Sveriges främsta raw food-expert Erica Palmcrantz Aziz allt från enklare sallader till gourmetmat – för att passa in i livets alla skeden.

Här har hon följt årstiderna och tagit vara på säsongens grödor. Erica har också skapat recept till de traditionella högtidsborden så att du kan tillreda nya härliga raw food-rätter som komplement till dina egna favoriter. Det här blir din handbok i raw food-köket, en grund för din egen kreativitet!

* 250 raw food-recept för daglig inspiration

* Veganrecept fria från gluten, laktos och vitt socker

* Raw food-recept till högtiderna

* Årstidsbaserade recept och massor av tips

* Hållbara recept för dig – och vår planet

2. Karins Gröna Värld: Livsstil & Raw Food av Karin Haglund (2012)

Inspirerande handbok för alla som vill optimera sin hälsa, energinivå och ta reda på hur bra det går att må.

Boken är uppbyggd med en faktadel om kost, raw food och livsstilsval som träning, optimal andning, kroppens inre miljö, pH-balans och mentala hälsa samt en diger receptdel.

I receptdelen hittar du över 100 recept på god och nyttig raw food, med vackra foton till varje recept, vilket gör det både enkelt och kul att sätta din nya kunskap i handling! Boken är fylld med inspiration och kan fungera som en praktisk guide att hjälpa dig förändra ditt liv i den takt du själv vill.

  • Hitta en hälsosam livsstil med naturlig, ekologisk grön kost som gör underverk för din hälsa
  • Mängder med härliga, välsmakande och nyttiga raw food-recept för alla tillfällen, anpassade för både nybörjare och redan inbitna raw food-fans
  • Boken är ett inspirerande uppslagsverk för din hälsa och har allt du behöver för att starta din egen livsstilsrevolution …

Raw food är fritt från animaliskt protein, gluten, mjölk, vitt socker och kemiska tillsatser. Raw food-kosten baseras istället på naturlig, ekologisk mat från växtriket och det är näringstät god mat med massor av livskraft.

Vad sägs till exempel om hasselnötsgranola med bär och sesammjölk till frukost, gröna smoothies till mellanmål, wraps, zucchinipasta eller lasagne till lunch och en chokladtryffel eller jordgubbstårta till dessert!

Att äta mer raw food kan öka din hälsonivå, få dig att uppnå och hålla din idealvikt, hjälpa dig att komma i bättre kontakt med dig själv och öka din känsla för vad och hur du bör äta för att må så bra som möjligt.

Det är dags att du unnar dig att ta reda på hur bra det går att må, för det är du värd …

Välkommen till Karins gröna värld!

3. Karins Frukost: raw food & vegan av Karin Haglund (2015)

Boken för alla som vill börja dagen lite grönare!

I Karins frukost får du inspiration och lust till att börja din dag på bästa sätt. Att byta ut din vanliga frukost mot en nyttigare raw food-variant är ett enkelt steg att ta för att förbättra din kost.

I boken hittar du recept på över 130 hälsosamma, näringsrika, vackra och fantastiskt goda frukostar som förutom att ätas på morgonen även kan ätas som mellanmål, lätt lunch, kvällsmat eller efter träning. Alla recept är vegetariska, gluten- och mjölkfria.

Dessutom finns det med träningsprogram som passar perfekt att göra i hemmamiljö på morgonen för att få en riktigt bra start på dagen. Unna dig att skapa en morgonrutin som du mår bra av både nu och på lång sikt. Frukost- och träningsvanor som lägger grunden för resten av dina magiska dagar … 

Karin Haglund är hälsocoach, kostrådgivare och personlig tränare med en stor passion för raw food och en sund livsstil. En holistisk syn på hälsa helt enkelt. Karin har också skrivit böckerna Karins gröna värld (2012) och Grönsakskärlek (2014).

Inlägg senast uppdaterat: 29 maj, 2021

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇