3 kokböcker för barn att spana in

1. Lätt som en plätt – en kokbok för barn av Annica Håkansson (2008)

Hemlagat är lyxigt. Att känna dofterna och uppleva att från några få ingredienser kan det bli en måltid, stärker både självkänslan och kreativiteten.

Lätt som en plätt är kokboken för alla små och stora kockar som vill laga mat och ha roligt tillsammans.

Recepten är goda, enkla och tar inte längre tid än att intresse och koncentration räcker till.

Att laga mat är både roligt och kreativt. Dessutom är ingen mat så god som den du lagat själv. Lätt som en plätt är byggd på lekfulla och tydliga bilder så att även de minsta barnen ska kunna vara delaktiga och inspireras till matglädje.

Se även  3 kokböcker om långkok att spana in

Det blir mycket roligare om alla kan vara med och räkna, känna igen ingredienseroch hjälpa till.

2. Nya första kokboken av Johanna Westman (2011)

Jag kan inte tänka mig något viktigare, eller roligare, än att lära barn att laga mat. Nya Första Kokboken är större, godare och nyttigare. Fler fisk- och grönsaksrecept, fler mellanmålsrecept, register för laktosintoleranta, glutenallergiker eller vegetarianer.

Fler ”matskolor” – om potatis, hur man bäst kokar pasta, varför bröd ibland inte jäser, vad man gör när man bränt sig och varför det är bra att gilla bönor.

Mitt motto är att mat för barn ska vara jättegod, okonstlad och inspirerande. Den som letar kaloritabeller får söka någon annanstans. Söker man matlust har man hittat rätt!

Se även  3 kokböcker med enkla recept att följa

Hälsningar Johanna Westman

3. Adrians skafferi: familjens kokbok av Veronica Larsson (2014)

Kokboken Viktiga barn innehåller massor av recept på näringsrika måltider för hela familjen, nyckeln till en hälsosam livsstil. Här får du tips på mättande mat som passar alla tillfällen: allt från vällagad vardagsmat, smaskiga frukostar och läcker eftermiddagsfika till storslagen festmat – för att inte tala om snacks till fredagsmyset och lördagsgodis.

Hållbar kost behöver med andra ord inte vara tråkig i Viktiga barn hittar du mängder av härliga recept på såväl smoothies, energibars och chilicheese som våfflor, kanelbullar och köttbullar. God mat lagad från grunden med hänsyn till hela familjens långsiktiga välbefinnande.

Monique le Roux Svalberg, mångårig författare inom ämnet kost och hälsa, har tillsammans med Anders le Roux Svalberg skapat en inspirerande kokbok som kommer att underlätta en hälsosammare vardag för både dig och dina barn.

Se även  3 böcker av Edward Blom du måste läsa

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇