Läs Johan Jureskogs bok: 24 timmar receptbok!

Johan Jureskog har hittills släppt en bok och den släpptes år 2012.

24 timmar receptbok (2012)

24 Timmar Receptbok är en smal, kompromisslös och väldigt vacker kokbok. Det är Johan Jureskogs kärleksförklaring till köket och livet som kock.

Jureskog är en av Sveriges mest uppskattade kockar. Han är särskilt omtyckt av andra kockar och hans kokkonst har hyllats av kräsna matsjälar som Bengt Wedholm, Erik Lallerstedt, Leif Mannerström och Norbert Lang samt en rad andra matälskare.

Se även  3 kokböcker av Leif Mannerström du måste läsa

Boken fokuserar på passionen för mat och hur det är att leva matlagning, hela dygnet.

Den presenterar Johans raka inställning till kokkonsten (briljant i stycket skrivet av Rafa Peña där han beskriver hur han får mothugg och omvärderar den laboratorieliknande matlagning han lärt sig på El Bulli) och den presenterar honom själv både genom hans egna betraktelser och andras betraktelser av honom.

Se även  3 kokböcker om paleo du måste spana in

Som läsare lär du dig laga enormt god mat på allt från komage till hummer, samtidigt som recepten kräver en hel del av kocken.

24 Timmar Receptbok är resultatet av ett tio år långt projekt som Johan har drivit tillsammans med sin vän Joel Wåreus, matfotograf. De har gett ut den själva, inga recept i boken har förenklats och inga bilder har censurerats bort.

Se även  Kokboken om risotto du måste spana in

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇