Webbplatsen innehåller reklam genom annonslänkar för Nextory, Bokus och BookBeat.

3 barnböcker om mobbning du måste läsa

Det går inte att lära barn tillräckligt mycket om mobbning.

Här är 3 boktips på barnböcker som lär barn vad mobbning är för något och hur man förebygger det på bästa möjliga sätt.

1. Barnen i Kramdalen 3. En saga mot mobbning och utanförskap av Emelie Sjölander, Andreas Sjölander (2020)

Barnen i Kramdalen är tillbaka! Den här gången blir de medlemmar i Kompisarmén och bestämmer sig för att utrota all mobbning och utanförskap.

Klädda i väniformer och utrustade med snällopeder och kompistoler ger de sig ut på ett hisnande äventyr och bekämpar kungaparet av Kränkrike och kejsaren av Trakasseribien.

Till sist besöker de en skola och lär barnen hur man är en bra kompis.

Med hjälp av lekfullhet och färgglada illustrationer tar författarna Emelie & Andreas Sjölander sig återigen an ett svårt ämne på ett mycket pedagogiskt sätt.

2. Genomskinlig – en bok om mobbning och utanförskap av Malin Roca Ahlgren (2018)

När man inte är omtyckt av andra, är det svårt att tycka om sig själv, svårt att bygga upp ett självförtroende och till och med svårt att vilja vara kvar. Genomskinlig handlar om Livia, 13 år som utsätts för mobbning, men som med hjälp av en lärare lyckas få stopp på det.

Boken riktar sig till barn i allmänhet, anhöriga och skolpersonal.

Hon satte handen på dörrhandtaget och drog upp det. Vred sig om, såg ingen av dem bakom sig. På insidan av dörren möttes hon av Marias och Mimis blickar. De blev med ens tysta när hon kom in. Hon gick förbi dem och fortsatte mot lärarrummet.

På en bänk satt Alex och pillade på sin telefon. Han stank parfym och rök. Han såg henne men tittade bort igen när deras blickar möttes. Livia var van.

Hon var ingen, hon var som luft, genomskinlig. Hon hade fått läras sig att spela sin roll och veta sin plats i skolan ända sen mellanstadiet.

3. Stoppa mobbning!: en bok för barn om mobbning av J S Jackson (2014)

Mobbning är en utbredd form av tortyr som många barn får stå ut med om och om igen. Barn klarar inte av att ta itu med den här sortens problem själva.

Den här boken tar upp vem som mobbar, vad som händer, varför och allra viktigast, vad man kan göra åt mobbning.

Barn får lära sig hur man kan skydda sig själv, stå på sig och när man ska be en vuxen om hjälp. Tillsammans kan barn och vuxna utrota mobbningen i våra skolor och i vår omgivning.

Inlägg senast uppdaterat: 31 maj, 2021

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Nabil heter jag och är grundaren av 1MiljonBoktips. Jag är, som namnet på sajten avslöjar, helt galen i böcker & ljudböcker! 📚

Jag har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Senaste inläggen av Nabil (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇