Blöjfri på 3 dagar med 3 böcker: lär barn kissa i pottan

1. Kissolyckan och Monstertoaletten 2 böcker i 1 av Tina Engström (2019)

Specialutgåva 2 böcker i 1! För dig som vill lära dig gå på pottan eller toaletten.

Det är svårt att hinna till pottan. Olyckor händer, fast man skyndar sig. Men, det gör ingenting för då får manbada. Tyvärr händer en olycka sällan ensam. Knöl är bajsnödig men vågar inte använda monstertoaletten. Tänk om den bits?Knöl vill bajsa i blöjan. Morfar säger att blöjorna är slut.

Då kommer Bök påen idé!

Följ med syskonen Knöl och Bök på alla deras upptåg. Det blir både roligt och oroligt, men efter lite knöl och bökordnar sig det mesta. Fint illustrerade böcker av välkända Millis Sarri med stor igenkänningsfaktor omatt våga gå på pottan eller toaletten.

2. Blöjfri på 3 dagar: en beprövad metod för föräldrar som vill lyckas snabbt och undvika vanliga misstag. Steg-för-steg från start till mål av Michael Bergenstjerna, Sofia Bergenstjerna (2020)

Fantastiskt glädjande att se vår dotter på 22 månader stolt växa i takt med sin nya förmåga! Dessutom roligt att höra förskolepersonalens imponerade kommentarer – de säger att de inte sett något liknande. Alla är tok-nöjda! /Maria

När man ska börja potträna är det viktigt att vara förberedd, ha rätt kunskap tillhands och en konkret plan. Då kan det bli både roligt och utvecklande, samt gå snabbt! I den här boken presenterar vi en omtyckt och framgångsrik metod som redan hjälpt över 35 000 familjer att sluta med blöja.

Se även  2 barnböcker om ugglor att läsa

– Följ en tydlig handlingsplan från start till mål och undvik vanliga misstag.

– Hjälp ditt barn att bygga rätt kunskaper från grunden, steg-för-steg.

– Ditt barn lär sig att lyssna på sin kropp och själv veta när det är dags att gå till pottan – istället för att du som förälder måste påminna eller fråga.

– Rekommenderas av barnpsykologer och BHV-sköterskor.

Dessutom:

– De 13 vanligaste myterna kring potträning och hur de hindrar familjer från att lyckas.

– Hur du bäst involverar förskolan för att undvika problem och konflikter.

– Hur du hjälper ditt barn att bli torrt på natten.

– Ett stort hjälpavsnitt med lösningar på vanliga problem och frågor.

– Utförliga checklistor.

När jag hittade Potträning på 3 dagar och hade läst igenom boken så släppte stressen med att potträna. Att få en handlingsplan som ändå anpassas till ditt barn var perfekt!” /Mia och Alice 21 månader

Tack för boken, den var super! Min son blev blöjfri efter 5e dagen och ingen nattblöja! Helt fantastiskt att kunna gå ut och en liten säger – mamma kissa!” /Claudia Jimenez

Den här metoden fungerar verkligen! Ni borde sälja in den till BVC!” /Tobias & Astrid

Se även  3 barnböcker om andra världskriget att spana in

Från ca. 18 månader och uppåt.

—–

Övrig litteratur:

– Som metodstöd för barnet finns boken ”Eine slutar med blöja” – också framtagen av Blöjfri.se samt Linnéa Almgren och Charlotta Bergenstjerna.

– För specifik problemlösning finns produkten ”Pottkalendern från Blöjfri.se”. En unik pottkalender, speciellt framtagen för att hjälpa familjer i ”låsta situationer”

—–

Om författarna:

Sofia & Michael Bergenstjerna har sedan 2015, med sina böcker och hemsida, hjälpt över 35 000 familjer att sluta med blöja.

De är ständigt aktuella i media, och har varit med som potträningsexperter i flera ledande tidningar, podcasts och bloggar. Deras böcker rekommenderas ständigt bland föräldrar, samt via BVC, barnpsykologer, förskolepedagoger och urologer. Besök dem på www.blojfri.se

3. Min pottkalender (2015)

Att bli blöjfri är ett stort steg i ett barns utveckling. Som förälder är det viktigt att stötta och uppmuntra, utan att stressa på.

Hur uppmuntrar man då på ett konkret och pedagogiskt sätt, utan att gå till överdrift?

I Min Pottkalender får barnet klistra in kiss- och bajsklistermärken varje gång det varit på pottan. Ett kul och tydligt sätt att stötta barnet i potträningen!

Barn är väldigt olika. En del slutar tvärt med blöjan, medan andra tar god tid på sig. Många barn börjar kissa på pottan dag ett men tar lång tid på sig att vilja bajsa.

I Min Pottkalender finns åtta uppslag med en kalendervecka på ena sida och tillhörande
illustrationer på den andra.

Se även  3 barnböcker om träd att spana in

Idén till Min Pottkalender fick Karin Sundby när hennes son började gå på pottan. Han fick tvillingbröder samtidigt och fokus hamnade på annat. Han ville så gärna, men behövde mer uppmuntran från sina föräldrarna. Till slut gjorde de en pottkalender tillsammans.

Vi klippte ut kiss- och bajsklistermärken som han fick klistra in varje gång han gick på pottan och det blev succé berättar Karin. Så fort vi fick besök hemma sprang han och hämtade sin pottkalender för att visa upp den.

Efter framgången på hemmaplan bestämde sig Karin för att illustrera och ge ut en riktig pottkalender.

Sedan lanseringen hösten 2013 har många barn haft glädje av ett roligare sätt att potträna.

Nu tar Fill & Tell över stafettpinnen och lanserar en
uppdaterad version.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇