2 barnböcker om utanförskap att spana in

1. Barnen i Kramdalen 3. En saga mot mobbning och utanförskap av Emelie Sjölander, Andreas Sjölander (2020)

Barnen i Kramdalen är tillbaka! Den här gången blir de medlemmar i Kompisarmén och bestämmer sig för att utrota all mobbning och utanförskap.

Klädda i väniformer och utrustade med snällopeder och kompistoler ger de sig ut på ett hisnande äventyr och bekämpar kungaparet av Kränkrike och kejsaren av Trakasseribien.

Till sist besöker de en skola och lär barnen hur man är en bra kompis.

Se även  5 barnböcker om bilar att spana in

Med hjälp av lekfullhet och färgglada illustrationer tar författarna Emelie & Andreas Sjölander sig återigen an ett svårt ämne på ett mycket pedagogiskt sätt.

2. Genomskinlig – en bok om mobbning och utanförskap av Malin Roca Ahlgren (2018)

När man inte är omtyckt av andra, är det svårt att tycka om sig själv, svårt att bygga upp ett självförtroende och till och med svårt att vilja vara kvar.

Genomskinlig handlar om Livia, 13 år som utsätts för mobbning, men som med hjälp av en lärare lyckas få stopp på det. Boken riktar sig till barn i allmänhet, anhöriga och skolpersonal.

Se även  3 barnböcker om blommor att spana in

Hon satte handen på dörrhandtaget och drog upp det. Vred sig om, såg ingen av dem bakom sig. På insidan av dörren möttes hon av Marias och Mimis blickar. De blev med ens tysta när hon kom in. Hon gick förbi dem och fortsatte mot lärarrummet.

På en bänk satt Alex och pillade på sin telefon. Han stank parfym och rök. Han såg henne men tittade bort igen när deras blickar möttes. Livia var van.

Hon var ingen, hon var som luft, genomskinlig. Hon hade fått läras sig att spela sin roll och veta sin plats i skolan ända sen mellanstadiet.

Se även  3 barnböcker om träd att spana in

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇