Webbplatsen innehåller reklam genom annonslänkar för Nextory, Bokus och BookBeat.

2 barnböcker om att ljuga värda att läsa

Har du ett litet barn där hemma som du vill lära att inte ljuga?

Då kan våra tips på barnböcker om att ljuga vara precis vad du är på jakt efter.

I de här böckerna får man oftast följa en karaktär i en historia som baserar sig på en lögn och sedan spårar ur oerhört, i syfte att lära barnen att lögner inte är något bra.

1. Viggo, du ljuger! av Kim Dalsgaard (2014)

– Viggo, du kommer för sent, säger Viggos lärare.
– Jag vet, säger Viggo. Men det är inte mitt fel.
– Vems fel är det då? frågar läraren.
Och då berättar Viggo om den farliga tigern.

Viggo kommer för sent till skolan, och det är den farliga tigerns fel. Men fröken och de andra barnen säger att Viggo ljuger. Det finns väl inga tigrar här!

Då berättar Viggo om tigern som satt mitt på gatan på morgonen. Den var både hungrig och farlig, men Viggo lyckades komma undan.

Med hjälp av de humoristiska, livfulla bilderna får läsaren följa med på Viggos äventyr med tigern. Och tittar man noga på bilderna ser man att där faktiskt finns en tiger, att Viggo inte alls ljuger!

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.

2. Berit ljuger av Annica Hedin (2020)

Får man verkligen aldrig ljuga? Kanske om man är riktigt riktigt kär? Berit tycker att Mona är så fin, när hon tittar på henne blir hon alldeles varm i magen. Men Mona älskar mest marsvin. Hon ritar marsvin, hittar på marsvinsnamn och vill bara prata om marsvinsgrejer som gurka och sågspån. Hur ska Berit få Mona att tänka lite på Berit istället? Och plötsligt bara händer det: munnen ljuger, den säger till Mona att Berit ska få ett eget marsvin. Idag faktiskt.

Berit ljuger är tillgänglig som e-bok.


Vi hoppas dessa barnböcker om att ljuga hjälper dig lära ditt barn att ljuga mindre 😀

Inlägg senast uppdaterat: 28 juli, 2021

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Nabil heter jag och är grundaren av 1MiljonBoktips. Jag är, som namnet på sajten avslöjar, helt galen i böcker & ljudböcker! 📚

Jag har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Senaste inläggen av Nabil (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇