3 barnböcker om tåg att spana in

1. Lätta fakta om tåg av Emily Bone (2012)

När byggdes de första tågen? Hur bygger man järnvägstunnlar? Var finns världens längsta tågbro? Hur går det till att köra ett tåg? Detta och mycket mer får man veta i den här boken. Rikt illustrerad med fotografier och teckningar.

2. Titta in i tåg av Emily Bone (2020)

”Här finns mycket att läsa och lära… Illustrationerna är välgjorda, vackra och detaljrika… Rekommenderas! Betyg 4 av 5.”

– Bibliotekstjänst, Ulf Hyltén-Cavallius

Nyfiken på tåg? Lyft på flikarna och utforska alla skrymseln och vrår på olika tåg, läs om hur allt började och förundras över hur fantastiska tåg är!

Se även  3 böcker om att börja i förskoleklass ditt barn måste läsa

I denna innehållsrika bok om tåg får barnen lära sig allt om tågens historia, från de första ångloken fram till dagens supermoderna tåg som drivs av magneter.

Hur fungerar tågen och vilka uppgifter har de? Boken innehåller även svenska fakta, t ex om Malmbanan. Över 60 flikar att lyfta för att få mer fakta kring tåg och de som sköter tågen.

Visste du att det snabbaste passagerartåget i världen kommer upp i rekordhastigheten 581 km/h? Eller att det finns tåg som klättrar sig upp för berg som är över 2.000 meter höga?

Innehåll: Ångans gyllende tid – Fullfart framåt – Lyxiga tågresor – Ångjättar – Dieselmotorer – Med elektricitet – Snabbtåg – Ovanliga tåg

Se även  5 barnböcker i 3D värda att uppleva

Färgglada och detaljerade bilder tillsammans med korta faktatexter lockar fram nyfikenhet och inbjuder till att vilja veta mer.

EMILY BONE och COLIN KING har gjort flera omtyckta faktaböcker för barn.

I samma serie: Titta in i kroppen, Titta in i dino sauriernas värld, Titta in i universum.

3. Sigges tåg av Eva Vidén, Jens Ahlbom (2020)

Varm berättelse om kärleken till tåg

Sigge gillar tåg. Det gör morfar också. Tillsammans går de på upptäcktsfärd på järnvägsstationen. Ett godståg ska lastas och ett arbetståg ska åka ut och laga något. Och allra mest spännande är det att få titta in hos lokföraren!

Tydliga detaljrika bilder på olika tåg

Se även  3 barnböcker om häxor värda att spana in

Perfekt för små och stora tågälskare!

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇