Lär barn färger med 5 färgglada böcker

Frågar ni oss anser vi böcker vara ett av de absolut bästa sätten att lära sina barn färger.

Vi har därför tagit oss friheten att sammanställa en lista över de 5 bästa böckerna som lär barn färger snabbt.

På första plats har vi självaste Alfons Åberg. Behöver vi förklara oss mer än så?

1. Alfons färger (2019) (0-3 år)

Alfons ser färger var han än tittar, tröjan, kvällshimlen, tomteluvan och farmors kakburk har sina färger. Tillsammans går vi igenom de viktiga färgerna i Alfons värld.

Blå, gul, röd, vit, svart, grå, grön, orange, rosa och brun.

Pedagogiskt och roligt, lär dig om färgerna, för de yngsta.

Efter Gunilla Bergströms bokfigur Alfons Åberg.

2. Färger: lyft-på-fliken (2017) (0-3 år)

Med stora, stadiga flikar och innovativ formgivning introducerar den här boken små barn för olika färger.

Bokens helsidesflikar gör det lätt att bläddra och titta, och dess starka färger och glada typografi är medryckande och skojig.

Titta på de olika färgerna i boken och se om du kan hitta fler exempel omkring dig – en röd blomma, ett grönt äpple eller kanske en gul sol?

3. Matens färger (2020) (0-3 år)

Vilken färg har tomaten, gurkan och bananen? Njut av plommonlila, rödbetsröd och päronbrun.

Här får de yngsta läsarna utforska matens alla färger med hjälp av Lotta Kühlhorns former, mönster och fantastiska bilder.

En bok i tålig kartong för de yngsta läsarna.

4. Min aktiva bok om färger (2019) (0-3 år)

Övar barnets finmotorik, färglära och ordkunskap!

En fin, interaktiv pekbok om färger där barnet får lära sig om färger på ett enkelt och roligt sätt. Ett uppslag ges till varje färg där föremål och djur radas upp som har just den färgen. Kan barnet namnge alla blå föremål?

En ordbok likväl som ett sätt att lära sig att identi fiera färger. Varje uppslag innehåller dessutom en interaktiv del med flikar och rörli ga effekter. De tillåter barnet att bli aktiv i läsningen och öva på sin fin motorik. En bok som tål att hanteras av små och ivriga händer!

5. Färgmonstret (2020) (3-6 år)

Färgmonstret vet inte riktigt vad som hänt. Hans känslor har trasslat ihop sig och nu måste han reda ut dem. Tror du att han kommer att kunna skilja på att vara glad, ledsen, arg, rädd och lugn?

Internationell storsäljare som tryckts på 27 språk och har vunnit följande priser: ILA-CBC Children’s Choises 2019, Little Hakka 2019, Best of the Best Golden Book 2019, Uruguay.


Det finns inte många bättre sätt att lära barn färger på i dagens än med hjälp av den här typen av böcker i vårt tycke. Appar är ibland alldeles för interaktivt för människor mellan åldern 1-3 år.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇