3 kokböcker om fisk du mÄste spana in

1. Fisk & skaldjur av Tommy MyllymĂ€ki (2015) Utsedd till BĂ€sta form i Årets Svenska MĂ„ltidslitteratur 2016! ”NĂ€st intill ett mĂ„ste för alla som gillar att tillaga havets lĂ€ckerheter. SuverĂ€n.” Femina Fisk & skaldjur innehĂ„ller ett 80-tal recept pĂ„ rĂ€tter som Tommy MyllymĂ€ki lagar bĂ„de hemma och pĂ„ restaurang. Alla Ă€r anpassade efter hemmaköket och … LĂ€s mer

3 kokböcker om grillning du mÄste lÀsa

1. Morberg grillar av Per Morberg (2014) ”SĂ„ fort det Ă€r sol ska det grillas. Varför? DĂ€rför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi kĂ€nner oss som kungar i eget rike nĂ€r vi stĂ„r dĂ€r en vindstilla kvĂ€ll i Ă„ngorna frĂ„n varm sommarjord med ett glas vin och en lÄÄÄng stekspade i nyporna. … LĂ€s mer

3 kokböcker om GI du mÄste spana in

1. VĂ„ra bĂ€sta GI-recept: 100 recept utan socker och snabba kolydrater av Ola Lauritzson, Ulrika Davidsson (2006) LĂ€s Olas blogg pĂ„ Bokus hĂ€r! Kokbok innehĂ„llande recept pĂ„ rĂ€tter som inte innehĂ„ller socker och snabba kolhydrater. GenomgĂ„ng av begreppen glykemiskt index (GI) och glykemisk belastning (GB), tabeller över vanliga livsmedels vĂ€rden samt en fjorton dagars ”kom … LĂ€s mer

3 kokböcker om grytor du mÄste spana in

1. Grytor : lĂ€ttlagat till vardag och helg av Madeleine Landley (2020) LĂ€ttare kan det inte bli Ă€n att laga mat i gryta! Receptkreatören och matfotografen Madeleine Landley driver en av Sveriges största matbloggar Landleys kök, och i den hĂ€r boken har hon samlat massor av hĂ€rliga recept pĂ„ enkla vardagsgrytor, festliga lĂ„ngkok och heta … LĂ€s mer

3 kokböcker för dig med IBS att spana in

Alla böckerna nedan Ă€r skrivna av samma författare – Sofia Antonsson. Sofia Antonsson Ă€r dietist och kostrĂ„dgivare. Hon Ă€r utbildad i fodmap pĂ„ Kings College i London och driver Belly Balance. 1. Lugn mage med grön mat : för dig med IBS av Sofia Antonsson (2018) Nu kan Ă€ven du med krĂ„nglig mage Ă€ta vegetariskt! … LĂ€s mer

3 kokböcker för italiensk mat du mÄste spana in

Dags att börja njuta mer av det italienska köket? HĂ€r Ă€r vĂ„ra tips pĂ„ 3 kokböcker för italiensk mat du bara mĂ„ste spana in. 1. Stefanos Italia: den stora italienska kokboken av Stefano Catenacci (2013) Italien Ă€r solen, maten, vinet och ett varmt mottagande men ocksĂ„ elegans, konsten att skapa en rĂ€tt av fĂ„ men … LĂ€s mer

3 kokböcker för husmanskost du mÄste spana in

1. Morberg lagar husmanskost av Per Morberg (2012) Efter att ha jagat och lagat i sin förra bok tar sig Per Morberg nu an den svenska husmanskosten. Morberg lagar husmanskost Ă€r en blivande klassiker! Husmanskosten har för lĂ€nge sedan tagit steget in i de fina salongerna. Idag kan man gĂ„ pĂ„ lyxkrog och Ă€ta flĂ€sklĂ€gg med rotmos … LĂ€s mer

3 kokböcker om hamburgare vi Àlskar

Vem Ă€lskar inte hamburgare? En enkelt rĂ€tt att tillaga ifall man vill hĂ„lla det simpelt, men nĂ„got som snabbt kan bli avancerat bara viljan finns dĂ€r. Nedan Ă€r vĂ„ra tips pĂ„ 3 kokböcker om hamburgare vi fullkomligen Ă€lskar och som kan hjĂ€lpa dig ta dina hamburgare till nĂ€sta nivĂ„. 1. Flippin’ burgers: hamburgare frĂ„n grunden … LĂ€s mer

3 kokböcker om sÄser du mÄste spana in

Det hĂ€r Ă€r kokböckerna som kommer ta dina sĂ„ser till nĂ€sta nivĂ„. 1. SĂ„ser av Tommy MyllymĂ€ki (2013) ”Kan man göra en hel kokbok om sĂ„ser? Ja – i alla fall om man heter Tommy MyllymĂ€ki, och Ă€r Sveriges, ja, kanske vĂ€rldens bĂ€sta pĂ„ att göra just det. HĂ€r Ă€r alla hans hemligheter i en … LĂ€s mer

3 kokböcker med glutenfria recept att spana in

1. Baka med frukt & grönt: en glutenfri blandning av sött och salt av Birgitta Höglund (2021) Baka med frukt och grönt en glutenfri blandning av sött och salt Ă€r bakboken för den som vill lĂ€ra sig mer om hĂ€lsosam bakning pĂ„ naturliga rĂ„varor. Det gĂ„r nĂ€mligen alldeles utmĂ€rkt att baka bĂ„de fantastiskt gott och samtidigt … LĂ€s mer