3 kokböcker med unika tacos recept att spana in

1. Tacos! : äkta mexikanska recept av Ben Fordham, Felipe Fuentes Cruz (2018) Tacos! Sötma och hetta, friskt och mustigt, lent och krispigt, allt i en enda oemotståndlig tugga. Och det finns en hel värld av tacos att upptäcka. Med spännande smaker och nya härliga råvaror som gör det till en matupplevelse långt bortom det … Läs mer

3 kokböcker om korv du måste spana in

1. Korv : den godaste korven stoppar du själv – redskap, råvaror, teknik av Kristofer Franzén (2011) Att göra egen korv är lika hett som att baka eget surdegsbröd! Det bloggas om korv och det stoppas korv i hemmaköket. I princip kan man tillverka korv hemma utan några andra redskap än en skärbräda, en vass … Läs mer

3 kokböcker om muffins du måste spana in

1. Cupcakes & muffins av Michael Brauner, Klaus Klaussen, Corinna Weis (2014) Ingenting går upp mot muffins och cupcakes! De är inte bara fantastiskt goda och lättbakade, de kan också varieras i det oändliga. Njut av dem dom de är eller prova att blanda frukt, choklad eller en aning likör i smeten. Eller varför inte … Läs mer

2 kokböcker om pannkakor du måste spana in

1. Det blir bara pannkaka av Annika Goldhammer (2016) Det blir bara pannkaka är kokboken som ger en av våra populäraste rätter den respekt den förtjänar. Här hittar du pannkakor för alla tillfällen och smaker. Det kan vara fluffiga amerikanska kärnmjölkspannkakor, krispiga franska gjorda på nyttiga kikärtor, förföriskt goda karamelliserade ananaspannkakor och förstås de traditionella tunna … Läs mer

2 kokböcker om våfflor att spana in

1. Pannkakor, Våfflor & Crepés av Ulrika Junker Miranda (2015) Snabbt hopvispat och otroligt variationsrikt – låt dig överraskas av de härliga skapelserna i boken och testa att göra dem själv. Här finns finfina recept på pannkakor, våfflor och crêpes, alltifrån enkla till mer raffinerade, från matiga till söta. Med fyllningar som frukter, bär, choklad, … Läs mer

5 kokböcker om enkel festmat du måste spana in

1. Smårätter med guldkant : plockmat, tilltugg och annat gott av Catarina König (2021) För hyllade matkreatören Catarina König är plockmat och smårätter så mycket mer än bara ett litet tilltugg det kan egentligen ersätta en hel middag om man serverar tre fyra olika mindre rätter under en kväll. Catarina Königs nya kokbok uppföljaren till … Läs mer

3 kokböcker om pajer att spana in

1. Pajer : salta, söta, matiga och gröna av Lena Söderström (2020) Pajer för alla smaker! På buffébordet, som lunchmat eller som dessert – det är alltid rätt med paj. Men hjälp av en enkel och inspirerande pajskola med grundrecept kan alla lyckas i köket. En paj är också en bra grund för att rädda … Läs mer

Kokboken om avokado du måste spana in

Avokado kokboken av Heather Thomas (2017) Vem älskar inte avocado? Smak, textur, färg, form och massor med nyttiga vitaminer och proteiner och allt i sin egen lilla behändiga förpackning! I den här kokboken spelar avokadon huvudrollen, och gör det med bravur. Här finns recept på allt som du någonsin önskat dig, från välkända favoriter som mexikanska … Läs mer

3 kokböcker om ägg att spana in

1. Snabbmat för gröna gourmander : ett stekt ägg är också middag av Siri Barje (2018) “Snabbmat för gröna gourmander: ett stekt ägg är också middag” är en bok om god grön mat. Här hittar du mat som går fort att laga, mat som går långsamt, sådant som funkar dygnets alla timmar och mat att … Läs mer

3 kokböcker om bönor att spana in

1. Baka med bönor av Lina Wallentinson (2018) Baka med bönor nästa gång du ska bjuda på hembakat – ett enkelt och smart sätt att få in mer av de nyttiga baljväxterna i din kost. Bönor, ärter och linser är näringsmässigt en fullträff som både sänker blodsockret och ger bättre GI-värde. Lite bönor i degen … Läs mer