2 kokböcker om potatis att spana in

1. Gott med potatis: 101 recept för Ă€lskade knölar av Cornelia Adam (2016) Potatis Ă€r lĂ€ttlagad, billig och mycket vĂ€lsmakande mat. Den enkla rotsaken infördes i Europa under 1500-talet, men började odlas först pĂ„ 1720-talet i Sverige och blev sĂ„ smĂ„ningom omtyckt. I mĂ„nga lĂ€nder Ă€r potatisen det mest anvĂ€nda och populĂ€ra livsmedlet med en … LĂ€s mer

LĂ€r dig laga perfekta pommes frites med boken

Perfekta pommes av Simon Karlsson, Fritjof Torstensson (2021) För att alla har rĂ€tt till perfekta pommes! Perfekta pommes Ă€r den första i sitt slag: en handfast guide till helt perfekta pommes, med en stor portion kĂ€rlek, klimattĂ€nk och entreprenörsanda mellan raderna. HĂ€r bjuds framtida pommesmĂ€stare pĂ„ allt frĂ„n historik, matnyttig fakta om ingredienser och ovĂ€rderliga tips … LĂ€s mer

Kokboken av Christin Kashou du mÄste spana in

Mina asiatiska favoritrecept av Christin Kashou (2021) Utforska Ostasiens unika rĂ„varor och smaker med Christin Kashou, vinnare av Sveriges mĂ€sterkock 2021. HĂ€r bjuder hon pĂ„ 40 av sina favoritrĂ€tter frĂ„n Kina, Japan och Korea, rika pĂ„ kryddor, hetta och umami. Bygg din ramen frĂ„n grunden med egen buljong och nudlar, vik och Ă„nga dumplingar som … LĂ€s mer

2 kokböcker av Catarina König att spana in

1. SmĂ„rĂ€tter med guldkant: plockmat, tilltugg och annat gott av Catarina König (2021) För hyllade matkreatören Catarina König Ă€r plockmat och smĂ„rĂ€tter sĂ„ mycket mer Ă€n bara ett litet tilltugg det kan egentligen ersĂ€tta en hel middag om man serverar tre fyra olika mindre rĂ€tter under en kvĂ€ll. Catarina Königs nya kokbok uppföljaren till prisbelönta … LĂ€s mer

3 kokböcker om lÄngkok du mÄste lÀsa

1. Lergrytor & lĂ„ngkok av Frederik ZĂ€ll (2013) Matlagning i lergryta Ă€r en urĂ„ldrig tradition med anor lĂ„ngt bortom 1970-talets svenska kokböcker. Det Ă€r en fenomenaltillagningskonst som utvecklats under flera tusen Ă„r och som idag anvĂ€nds i kök vĂ€rlden över. Livsnjutaren och kokboksförfattaren Frederik ZĂ€ll guidar dig hĂ€r bland lergrytor och gjutjĂ€rnspannor för att visa … LĂ€s mer

3 kokböcker om kyckling att lÀsa

1. Tareq Taylors kyckling av Tareq Taylor (2018) I sin nya kokbok slĂ„r Tareq Taylor ett slag för kycklingen och allt den kan anvĂ€ndas till! Tillaga den hel, i bitar, som filĂ© eller fĂ€rs. Grilla den pĂ„ spett, lĂ€gg i en mustig gryta eller woka pĂ„ asiatiskt vis, eller gratinera och fritera den. I boken … LĂ€s mer

5 kokböcker av Jessica Frej du mÄste spana in

1. Hur lĂ€tt som helst av Jessica Frej (2018) Sedan Jessica Frej vann tittarnas hjĂ€rtan i Sveriges MĂ€sterkock har hon etablerat sig som en av vĂ„ra mest populĂ€ra tv-kockar, och medverkar bland annat regelbundet pĂ„ TV4 och i Amelia. I sin kokbok Hur lĂ€tt som helst samlar hon sina bĂ€sta och enklaste recept. Hon skriver sjĂ€lv: Mat … LĂ€s mer

2 kokböcker frÄn Dalarna du mÄste spana in

1. Dalarna: mat & dryck Ă„ret runt av Patrik Leje (2019) I den hĂ€r omfattande krogguiden och inspirerande kokboken presenteras traktens godbitar, frĂ„n mysiga fjĂ€llkrogar i SĂ€len till vackert belĂ€gna restauranger runt Siljan och södra Dalarna. Dalarna har ett unikt utbud av bra restauranger och lokala producenter av mat och dryck. SĂ„ följ med till … LĂ€s mer

3 roliga kokböcker att titta nÀrmare pÄ

1. Kalas: roliga lekar och gott att Ă€ta av Fia Arosenius Ahlanzberg (2012) Barnkalas Ă€r kul! Men ibland Ă€r det svĂ„rt att komma pĂ„ vad man ska göra. Vilka lekar ska vi ha? Vad ska vi bjuda pĂ„? Kalas har svaren! HĂ€r hittar du idĂ©er för tio olika kalas, som Cirkuskalas, Grillpartaj i skogen och … LĂ€s mer

3 kokböcker av Roy Fares att spana in

1. Cake Hero: recept för unga bagare av Roy Fares (2017) Fram med visp och slickepott – hĂ€r ska bakas! Tillsammans med Roy Fares lyckas du extra bra med dina cookiesar, bullar och tĂ„rtor. Om du gillar att baka sĂ„ har du nĂ„got gemensamt med Roy. Han Ă€r mĂ€sterkonditorn som Ă€lskar att skapa i köket, … LĂ€s mer