3 kokböcker av Jennie Walldén du mÄste spana in

1. Wok, ris, nudlar av Jennie WalldĂ©n (2020) I ”Wok, ris, nudlar” finns asiatiska favoriter som vardagsbibimbap och teriyakikyckling men du fĂ„r ocksĂ„ lĂ€ra dig att göra egna handdragna nudlar och hur du gör kimchi pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt. Jennie WalldĂ©n har rötter i Korea, hon driver restaurangen Namu i Malmö och Ă€r en van och … LĂ€s mer

3 kokböcker av Anna Bergenström du mÄste spana in

1. Annas mat av Anna Bergenström (2015) Sveriges kokboksdrottning, Anna Bergenström, kommer Ă€ntligen med sin nya uppdaterade och helt omgjorda Annas mat. Mer Ă€n 200 nya recept, nya stĂ€mningsfulla och inspirerande matbilder av dottern Fanny och Nisse Peterson och Ă€nnu fler av Annas tips och goda rĂ„d – allting presenterat pĂ„ hennes mycket personliga och … LĂ€s mer

Kokboken om AirFryer-recept pÄ svenska du mÄste lÀsa

Airfryer recept: över 100 inspirerande recept pĂ„ lĂ€cker vardagsmat av Britt Andersen (2021) Den danska bĂ€stsĂ€ljaren har nu publicerats pĂ„ svenska och Ă€r den första skandinaviska boken med airfryer-recept. Med utgĂ„ngspunkt frĂ„n sin airfryer-blogg lĂ„ter Britt Andersen oss ta del av alla hennes erfarenheter med recept och tips för lĂ€cker mat som tillagas i en airfryer. Du … LĂ€s mer

3 kokböcker om antiinflammatorisk mat du mÄste lÀsa

1. Kom i balans med antiinflammatorisk kost: enkla recept till alla dagens mĂ„ltider av Dorothy Calimeris, Lulu Cook (2019) Den antiinflammatoriska kosten skapar en naturlig balans i din kropp och hjĂ€lper till att stĂ€rka ditt immunförsvar. Den bekĂ€mpar den farliga inflammation som ligger till grund för en lĂ„ng rad livsstilssjukdomar, som till exempel diabetes, förhöjt kolesterol … LĂ€s mer

Kokboken om brynt smör du mÄste lÀsa

Brynt smör: en kokbok om ett av mathistoriens mest delikata misstag av Julia Tuvesson (2020) Vinnare av Gourmand Awards 2020! Allt börjar med att man lĂ„ter en generös bit smör smĂ€lta i en kastrull. Snart kommer det börja puttra för att kort dĂ€refter gĂ„ över till att skumma. Under konstant omrörning börjar smöret brynas och … LĂ€s mer

3 kokböcker om barnmat att spana in

1. Johanna Westmans Barnmat: FrĂ„n mos till att Ă€ta sjĂ€lv av Johanna Westman (2015) 2007 kom Första och Andra Mosboken, och böckerna har sen dess frĂ€lst tiotusentals förĂ€ldrar och barn. Nu Ă€r det dags för en ny barnmatsbibel signerad Johanna Westman. De bĂ€sta och godaste recepten frĂ„n Mosboken och Första MĂ„ltidsboken Ă€r samlade hĂ€r. Det … LĂ€s mer

3 kokböcker om efterrÀtter att spana in

1. Enkel god mat: tilltugg, förrĂ€tter, varmrĂ€tter, efterrĂ€tter och skafferi av Olle T Cellton (2016) Att laga enkel mat innebĂ€r att man inte anvĂ€nder sig av en massa avancerade tekniker eller specialutrustning. Att laga god mat betyder att man inte tar nĂ„gra genvĂ€gar och bara anvĂ€nder de bĂ€sta rĂ„varorna man kan hitta och har rĂ„d … LĂ€s mer

3 kokböcker om grönsaker du mÄste spana in

1. Grönsaker A-Ö: recept och bruksanvisning av Paul Svensson (2020) Äntligen kommer vĂ„r frĂ€msta gröna kock, Paul Svensson, med sin stora bok om grönsaker! Med över 500 recept fördelade pĂ„ 32 kapitel Ă€r det hĂ€r en riktig grönsaksbibel dĂ€r du fĂ„r lĂ€ra dig allt som Ă€r vĂ€rt att veta om grönsaker och hur du tillagar … LĂ€s mer

Grekisk mat: 3 kokböcker du mÄste spana in

1. VĂ„r smakresa genom Grekland och Cypern av Maro Papadopoulou, Åsa Swanberg (2018) VĂ€lkommen att följa med pĂ„ Maros och Frixos smakresa! PĂ„ Cypern och i Greklnad Ă€r maten och gemenskapen en mycket viktig del av livet. Man brukar sĂ€ga att det ska vara enkelt att dela det goda! Maro och Frixos Papadopoulou, grundare av … LĂ€s mer

3 kokböcker om glass du mÄste spana in

1. Godare glass: utan glassmaskin av Camilla Hamid (2020) Gudomligt god glass pĂ„ nĂ„gra fĂ„ ingredienser och utan maskin. LĂ„ter det för bra för att vara sant? Det Ă€r det inte. Camilla Hamids glass blandar du snabbt ihop och lĂ„ter sedan frysen sköta resten. Det kan inte vara lĂ€ttare att fĂ„ till en hĂ€rligt krĂ€mig … LĂ€s mer